Antena 3 CNN Politică Andrei Marga: România ar putea aloca 500.000 de dolari pentru finanţarea forţelor afgane de securitate

Andrei Marga: România ar putea aloca 500.000 de dolari pentru finanţarea forţelor afgane de securitate

Andrei Marga: România ar putea aloca 500.000 de dolari pentru finanţarea forţelor afgane de securitate
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Mai 2012   •   19:17

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, duminică, că România ar putea aloca 500.000 de dolari pentru finanţarea forţelor afgane de securitate, decizia urmând să fie anunţată la secţiunea dedicată Afganistanului în cadrul Summitului NATO de la Chicago, conform Mediafax.
   
"România are la această oră o decizie preliminară de a interveni cu 500.000 de dolari. Aceasta a fost repartizat până la această oră, dar aceste cifre trebuie luate în mişcare. Nu vreau să considerăm că sunt finale, este clar că depinde şi de nevoile care vor apărea. La această oră, acesta a fost calculul pentru România, făcut de centrul Alianţei de la Bruxelles ", a declarat ministrul de Externe.
   
Reuniunea de la Summitul NATO privind Afganistanul va avea loc luni dimineaţă. Preşedintele Traian Băsescu declara, vineri, că un punct de "interes major" pe agenda Summit-ului va fi chestiunea Afganistanului.
   
"Principalul punct este Afganistanul şi aici se vor lua deciziile principale legate de perioada de tranziţie care, aşa cum este estimat, se va termina la sfârşitul anului 2014, dar şi de ce urmează după tranziţie, în ce măsură aliaţii se vor implica în construcţia instituţională, în consolidarea forţelor de securitate ale Afganistanului, în aşa fel încât întregul teritoriu al ţării să fie sub controlul Kabulului. Nu în ultimul rând, se va pune problema contribuţiilor financiare pentru susţinerea forţelor de securitate afgane după retragerea trupelor NATO şi a partenerilor din teritoriul Afganistanului", declara preşedintele Băsescu.
   
Preşedintele a apreciat şi că Summitul NATO de la Chicag  se desfăşoară într-un context "destul de dificil" legat de constrângerile bugetare ale statelor membre.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close