Antena 3 CNN Politică Andrei Muraru, acreditat ca ambasador al României în Statele Unite. Klaus Iohannis a semnat decretul

Andrei Muraru, acreditat ca ambasador al României în Statele Unite. Klaus Iohannis a semnat decretul

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri acreditarea lui Dan Andrei Muraru în calitate de ambasador al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington.

Andrei Muraru, acreditat ca ambasador al României în Statele Unite. Klaus Iohannis a semnat decretul
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2021   •   18:03

Conform Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Dan-Andrei Muraru.

De asemenea, președintele a semnat decretul privind acreditarea lui Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington.

Andrei Muraru îl va înlocui pe George Maior, propus ambasador în Iordania.

Până acum, Muraru a fost consilier prezidențial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă. El a ocupat această funcție din 2014, de la începutul primului mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Muraru a declarat, anterior, că printre prioritățile mandatului său se vor număra sporirea investițiilor americane în România și creșterea prezenței militare americane. El s-a declarat încrezător că până la sfârșitul mandatului președintelui Iohannis (în 2024 - n.r.), românii vor putea călători în Statele Unite fără a avea nevoie de viză. 

×
Subiecte în articol: Andrei Muraru ambasador Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close