Antena 3 CNN Politică Andronescu: Voi vota moţiunea de cenzură pentru că Guvernul este nelegitim

Andronescu: Voi vota moţiunea de cenzură pentru că Guvernul este nelegitim

Andronescu: Voi vota moţiunea de cenzură pentru că Guvernul este nelegitim
Sursa foto: ecaterina andronescu
09 Oct 2009   •   00:42

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că va vota moţiunea de cenzură depusă în Parlament de PNL şi UDMR pentru că actualul Guvern este "nelegitim".

"Da, voi vota moţiunea, pentru că, după părerea mea, Guvernul acesta este nelegitim şi eu cred că toţi cetăţenii României trebuie să avem respect faţă de lege şi, în orice caz, faţă de legea supremă care este Constituţia", a spus Andronescu, citată de Mediafax.

Ea a arătat că, potrivit Constituţiei, nu preşedintele ţării, ci doar Parlamentul este cel care în momentul în care se schimbă compoziţia politică a unui guvern poate să decidă cum merge ţara mai departe, care sunt miniştrii care vor guverna, iar acum acest lucru nu s-a întâmplat.

"Îmi doresc să trăiesc într-o ţară, România, în care nimeni să nu facă abuz de putere, iar legea să fie deasupra tuturor şi toţi să avem respect faţă de lege. Acestea sunt motivele pentru care voi vota moţiunea, ca să nu vă spun de supărările pe care le am în aceste zile în care continuă politizarea şcolilor", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru al Educaţiei a reluat afirmaţiile potrivit cărora nu a ştiut să explice la timp ordinul privind numirea directorilor de şcoli, ordin anulat de Emil Boc, şi a susţinut că în prezent directorii de şcoli din întreaga ţară sunt schimbaţi politic, ea primind "numeroase semnale" în acest sens de la directori din întreaga ţară.

"Probabil că cei care doresc să deturneze votul cetăţenilor îşi imaginează că directorul de şcoală poate fi un agent electoral, ceea ce fără îndoială ar fi o mare greşeală pe care ar face orice director, pentru că legea este foarte clară, nu se face politică în şcoală şi cred că toţi trebuie să respecte acest lucru", a spus Ecaterina Andronescu.

Parlamentarii vor dezbate şi vor vota, săptămâna viitoare, marţi, moţiunea de cenzură PNL-UDMR.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close