Antena 3 CNN Politică Ioana Mihăilă a anunţat că angajaţii din Ministerul Sănătăţii, care au raportat greşit morţii de COVID, vor fi cercetaţi disciplinar

Ioana Mihăilă a anunţat că angajaţii din Ministerul Sănătăţii, care au raportat greşit morţii de COVID, vor fi cercetaţi disciplinar

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunţat,luni, că angajaţii ministerului, care au fost numiţi în funcţii de Nelu Tătaru, vor fi cercetaţi disciplinar pentru raportarea greşită a numărului de persoane decedate de COVID-19.

Ioana Mihăilă a anunţat că angajaţii din Ministerul Sănătăţii, care au raportat greşit morţii de COVID, vor fi cercetaţi disciplinar
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    17 Mai 2021   •   18:01

Actualul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a acceptat invitaţia din partea PSD şi a mers în plenul Camerei Deputaților la "Ora ministrului".

Social-democraţii au tras-o la răspundere pentru diferenţele de raportare cu privire la numărul persoanelor decedate de Covid-19.

"Ați întrebat de ce nu au fost evaluate periodic: tocmai în mandatul lui Vlad Voiculescu au fost evidențiate diferențele dintre cele două baze de date, diferențe după care așa cum ați văzut și în raport s-au accentuat în acele perioade în care valurile pandemice au fost mai importante.

Ați întrebat de intervențiile în baza de date din luna martie: acele modificări care au fost realizate după ce colegii mei au observat diferențele urmăreau tocmai asigurarea corectitudinii datelor prin chei de verificare la STS. Nu îngreunau raportarea.

Au fost excluse foarte multe din câmpurile care erau greu de completat. Ați întrebat de repsonsabilii din Ministerul Sănătății care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate: resposabilul e un comitet numit în mandatul precedent numirii lui Vlad Voiculescu și vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora", a declarat Ioana Mihăilă, la finalul şedinţei, potrivit Digi24.

 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close