Antena 3 CNN Politică Angajaţii Camerei Deputaţilor, ocoliţi de criză: Biroul Permanent vrea să acorde prime de două milioane euro

Angajaţii Camerei Deputaţilor, ocoliţi de criză: Biroul Permanent vrea să acorde prime de două milioane euro

Angajaţii Camerei Deputaţilor, ocoliţi de criză: Biroul Permanent vrea să acorde prime de două milioane euro
Sursa foto: Camera Deputatilor
18 Mar 2009   •   09:00

Criza pare că nu este pentru toată lumea. Excepţie fac angajaţii Camerei Deputaţilor. Departe de ochii presei, Biroul Permanent a discutat despre acordarea unor prime, care s-ar putea ridica la suma de două milioane de euro, numai pentru acest an.

Fondul de premiere este destul de generos. El a fost împărţit de fiecare preşedinte de comisie, şef de grup parlamentar şi director din Camera Deputaţilor angajaţilor din subordine. Împărţire care a ajuns la urechile presei, lucru care l-a cam deranjat pe secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu.

"Nu ştiu de ce m-aţi întrebat pe mine de fondul de premieri, că-s multe sau că-s puţine... Sunt lucruri prevăzute de lege şi înseamnă 10% din fondul de salarii şi se referă la un trimestru, nu la o lună", a declarat Barbu.

Suma respectivă se ridică, însă, la valoarea de peste 500.000 euro pe trimestru.

"Este o chestiune legală... Putem să discutăm despre caracterul ei moral", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

De aceea, la cabinetul preşedintelui, premierea nu se va aplica, însă în cazul altora, şeful va stabili acest lucru.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza Roberta Anastase
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close