Antena 3 CNN Politică ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Vanghelie, suspectat de fals în declaraţii: "N-am nicio problemă"

ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Vanghelie, suspectat de fals în declaraţii: "N-am nicio problemă"

ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Vanghelie, suspectat de fals în declaraţii: "N-am nicio problemă"
12 Apr 2010   •   09:49

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea efectuării de cercetări în cazul primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie. Potrivit unui comunicat al ANI, acesta este suspectat de fals în declaraţii.

ANI s-a autosesizat pe 12 mai 2008, în urma unor articole apărute în presă care semnalau posibila nerespectare de către primarul Sectorului 5 a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere.

În urma verificărilor efectuate, ANI a constatat mai multe nereguli în declaraţiile de avere ale edilului. Este vorba despre informaţii referitoare la achiziţia unui apartament în Capitală, care nu sunt confirmate de Primărie şi declaraţii cu privire la faptul că deţine calitatea de acţionar la o societate comercială, deşi documentele oficiale nu confirmă acest lucru. În plus, în declaraţiile sale de avere, Marian Vanghelie nu a făcut nicio menţiune cu privire la acţiuni pe care le deţine la mai multe S.I.F.-uri.


Citeşte comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate (pdf)

Potrivit ANI, primarului i-au fost trimise mai multe solicitări de a prezenta elementele justificative necesare soluţionării dosarului de investigaţie. Acesta ar fi confirmat primirea solicitărilor abia în luna noiembrie a anului trecut.

"Până în prezent, domnul VANGHELIE MARIAN-DANIEL nu a răspuns solicitărilor şi nu a transmis Agenţiei Naţionale de Integritate documente justificative pentru clarificarea cauzei", se mai arată în comunicat.

Vanghelie: Aştept să fiu chemat

Contactat de Antena 3, Marian Vanghelie a declarat că verificările ANI nu reprezintă o noutate şi că aşteaptă să fie chestionat în legătură cu acestea.

"Verificarea mea de la ANI este de acum doi ani de zile, dacă vă aduceţi aminte, când am apărut la televizor împreună cu alţi doi primari. Eu aştept să fiu chemat, aştept să fiu întrebat, n-am nicio problemă", a declarat Vanghelie.

MARIAN VANGHELIE DESPRE SESIZAREA ANI


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie ANI Parchet
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close