Antena 3 CNN Politică ANI verifică averea lui Cătălin Voicu, în urma unor declaraţii ale lui Radu Dan Floarea (VIDEO)

ANI verifică averea lui Cătălin Voicu, în urma unor declaraţii ale lui Radu Dan Floarea (VIDEO)

ANI verifică averea lui Cătălin Voicu, în urma unor declaraţii ale lui Radu Dan Floarea (VIDEO)
19 Apr 2010   •   17:14

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea senatorului Cătălin Voicu. ANI sa autosesizat după ce presa a relatat despre o declaraţie a presupusului fin al acestuia, Radu Dan Floarea. Acesta le-ar fi spus procurorilor că a împrumutat 500.000 de euro de la Cătălin Voicu.

Numele lui Floarea apare în mai multe înregistrări telefonice interceptate. Procurorii susţin că din aceste discuţii rezultă că Voicu încerca să fabrice probe şi să influenţeze ancheta.

Dan Florea a fost audiat, luni, mai bine de trei ore de către procurorii DNA. La final, el a refuzat să declare ce le-a spus celor de la DNA, precizând doar că a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Voicu.

Surse judiciare au delcarat, însă, pentru Mediafax, că, din declaraţia dată de Floarea reiese că acesta ar fi împrumutat de la Voicu peste 500.000 de euro. Din această sumă, el ar fi restituit doar puţin peste 200.000 de euro.

Restul de 300.000 de euro ar fi fost transferată la un asociat de-al său, mai precizează sursa citată.

Dan Floarea susţine că a restituit toţi banii pe care îi avea ca datorii. El nu a precizat, însă, nici valoarea sumei, nici persoana căruia îi datora bani.

Cătălin Voicu a fost arestat pe 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participare la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii.



Antena3.ro





×
Subiecte în articol: ANI Catalin Voicu avere
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close