Antena 3 CNN Politică ANI: Viceprimar din Buzău, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii

ANI: Viceprimar din Buzău, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii

ANI: Viceprimar din Buzău, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Apr 2014   •   14:24
Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii în cazul lui Vasile Dragu, viceprimar al comunei Săgeata, judeţul Buzău, informează un comunicat al ANI, potrivit Agerpres.
 
Conform documentului citat, Vasile Dragu se află în stare de incompatibilitate, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, deţine şi calitatea de persoană fizică autorizată (începând cu 28 august 2009), precum şi pe cea de administrator la o societate comercială (începând cu 16 septembrie 2009). 
 
Inspectorii au constatat că acesta s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada iunie 2012 — iunie 2013, întrucât a deţinut şi funcţia de administrator la patru firme.
 
"De asemenea, întrucât Vasile Dragu nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse la datele de 27 mai 2009 şi 15 octombrie 2010 deţinerea funcţiei de administrator la cele patru societăţi comerciale, au rezultat indicii privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii", precizează ANI, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea efectuării de cercetări în acest caz.
 
Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

×
Subiecte în articol: incompatibilitate fals in declaratii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close