Antena 3 CNN Politică Antal Barabasi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, vizită oficială cu documente false în Ungaria

Antal Barabasi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, vizită oficială cu documente false în Ungaria

Antal Barabasi, un secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării, scrie Investigatoria.ro.

Antal Barabasi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, vizită oficială cu documente false în Ungaria
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2021   •   11:33

Antal Barabasi a primit o invitaţie în limba maghiară din partea ministrului ungar al Agriculturii, care avea legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ţinutul Secuiesc.

În memorandumul oficial sunt specificate, însă, alte motive, respectiv "evoluţiile în domeniul agriculturii din România şi Ungaria în anul 2020, inclusiv acţiunile implementate de autorităţile române şi ungare în acest sector în contextul pandemiei de COVID-19, pentru simplificarea modalităţilor de accesare a fondurilor europene de fermieri".

În document mai este specificat că discuţiile se vor axa şi pe măsurile de sprijin acordate guvernului român producătorilor grav afectaţi de efectele pandemiei.

Ca atare, nimic despre motivele invitaţiei oficiale din partea guvernului maghiar nu era cuprins în documentele pe care Barabasi le-a avut cu el în Ungaria, ca să-şi justifice plecarea.

Ministerul Afacerilor Externe nu a primit invitaţia în limba maghiară, iar memoradumul nu a fost semnat şi aprobat de MAE şi de premierul României, potrivit procedurilor.

×
Subiecte în articol: UDMR Ungaria Antal Barabasi
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close