Antena 3 CNN Politică Antonescu: Acest buget este proiecţia unor imaginaţii ale Guvernului. PNL va vota împotriva lui

Antonescu: Acest buget este proiecţia unor imaginaţii ale Guvernului. PNL va vota împotriva lui

Antonescu: Acest buget este proiecţia unor imaginaţii ale Guvernului. PNL va vota împotriva lui
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Dec 2010   •   10:48

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, de la Palatul Parlamentului, că bugetul Guvernului Boc pe anul 2011 este unul nerealist şi nu reprezintă nici pe departe un instrument politic pentru ieşirea României din criză, ci unul destinat propriei clientele politice. Acesta a a anunţat că PNL va vota împotriva adoptării acestuia.

„Această rezoluţie spune că departe de a fi un intsrument politic pentru revigorarea României, pachetul este destinat propriei clientele”, a declarat Antonescu.

Liderul liberal a adăugat că, din nou, majoritatea fondurilor bugetare din acest proiect vor fi la dispoziţia membrilor Guvernului pentru alocări discreţionare. Mai mult decât atât, Antonescu a catalogat acest buget ca fiind unul nerealist, care doar proiectează imaginaţia unor politicieni corupţi.

„Acest buget este unul nerealist, este proiecţia unor imaginaţii ale Guvernului”, a adăugat Crin Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a menţionat că liberalii au depus o serie de amendamente care ar putea reglementa acest proiect de buget, pentru a-l transforma într-un instrument politic pentru refacerea României. Liberalul a menţionat că neadoptarea bugetului nu reprezintă un obiectiv pentru grupul politic, dar că aceasta trebuie, totuşi, să aibă o coerenţă în privinţa soluţiilor ce urmează a fi adoptate în anul următor.

Crin Antonescu: Acest buget este proiecţia unor imaginaţii ale Guvernului


Bugetul pe 2011 a ajuns, luni, în plenul Parlamentului


Bugetul pentru anul viitor ajunge astăzi în plenul parlamentului. Un buget adoptat cu certuri şi şedinţe suspendate. Dacă bugetul trece de plen, salariile bugetarilor vor fi majorate de la anul cu 15 la sută. Legea asigurărilor sociale pentru anul viitor a trecut însă fără modificări.

Ministrul de Finanţe s-a declarat mulţumit că bugetele instituţiilor de stat au fost avizate în timpul stabilit. Gheorghe Ialomiţianu a spus că anul viitor pensiile NU vor fi reduse, iar salariile bugetarilor vor fi majorate cu 15%.

Reprezentanţii Opoziţiei nu au fost, însă, de acord cu modul în care a fost aprobat bugetul. Comisiile de buget-finanţe au respins peste 11.000 de amendamente depuse de senatori şi deputaţi.


×
Subiecte în articol: Crin Antonescu PNL
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close