Antena 3 CNN Politică Antonescu: Alianţa dintre PNL şi PSD, alternativa la aberaţia politică alcătuită de Băsescu şi PDL

Antonescu: Alianţa dintre PNL şi PSD, alternativa la aberaţia politică alcătuită de Băsescu şi PDL

 Antonescu: Alianţa dintre PNL şi PSD, alternativa la aberaţia politică alcătuită de Băsescu şi PDL
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Mar 2011   •   11:57
Preşedintele liberal, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul ONFL, că actuala putere a generat o campanie propagandistică fără precedent împotriva PNL, informează Mediafax.

Potrivit liderului PNL, campania anti-liberală este axată pe două direcţii, referitoare la alierea cu un partid de stânga şi la nereformarea partidului.

"În ultima vreme am făcut nişte gesturi politice importante, pe care puţini le-au aşteptat, care au generat ca reacţie din partea actualei puteri o campanie propagandistică fără precedent, extrem de intensă, împotriva PNL. Direcţiile acestei campanii sunt două: că PNL s-a aliat cu cine nu trebuia şi s-a dus spre stânga, abandonând valorile şi obiective liberalismului în România, şi că PNL este un partid nereformat", a spus Antonescu, în discursul său din deschiderea Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a PNL.

Liderul liberal a combătut cele două direcţii enunţate, el precizând că PNL nu are o problemă în a se alia cu un partid de stânga, întrucât nu se teme că îşi va pierde identitatea.

"Ne putem alia cu un partid de stânga pentru că nu ne temem că s-ar putea întâmpla ceea ce cucuvelele tocmite în propaganda Palatului Cotroceni trâmbiţează de dimineaţa până seara: să ne pierdem identitatea", a spus Antonescu, care a subliniat că alianţa dintre PNL şi PSD a fost gândită să reprezinte "alternativa la aberaţia politică actuală alcătuită din binomul Traian Băsescu-PDL".

Antonescu a spus că a doua acuzaţie, referitoare la nereformarea PNL, a fost lansată în momentul în care a început confruntarea din PDL între "reformatori şi nereformatori".

Liderul PNL a arătat că "operaţiunea de propagandă" a fost generată de apropierea Congresului PDL  care se apropie, scopul fiind acela de a distrage atenţia opiniei publice de la actul de guvernare.

Antonescu a subliniat, legat de acuza nereformării partidului, că, în doi ani de când PNL a părăsit guvernarea, nu există nici măcar o acuzaţie sau suspiciune majoră legată de fapte de corupţie în legătură cu guvernul PNL.

"În 2006, domnul Tăriceanu ştie mai bine, preşedintele acestei ţări, acelaşi, afirma public că mafia stă la masa guvernului, acel guvern. O afirmaţie incredibilă pentru un şef de stat care ar fi trebuit urmată de dovezi, fie de retragerea unui preşedinte care a făcut aca afirmaţie despre guvernul din ţara sa. Au trecut 4-5 ani, această afirmaţie, în ciuda eforturilor lui Traian Bsăescu şi a câinilor săi de vânătoare, a rămas o calomnie neruşinată, ca atâtea alte calomnii pe care acest preşedinte le-a făcut în legătură cu partide, cu personalităţi poitice, cu organisme ale societăţii civile", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că PNL nu are de ce lua lecţii de reformă de la PDL, despre care a spus că este un partid "care s-a compromis total în ochii opiniei publice româneşti şi  a partenerilor din străinătate".
 
  
 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu PNL femei pdl PSD
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close