Antena 3 CNN Politică Antonescu are INTERZIS la Cotroceni. Cum explică preşedintele Traian Băsescu

Antonescu are INTERZIS la Cotroceni. Cum explică preşedintele Traian Băsescu

Antonescu are INTERZIS la Cotroceni. Cum explică preşedintele Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    18 Oct 2013   •   17:56

Preşedintele Traian Băsescu arată că, la Cotroceni, nimic nu este mai presus de protocol. Şeful statului a explicat că al doilea om în stat, Crin Antonescu, a fost şters de pe lista de invitaţi la evenimentele găzduite de Preşedinţie, pentru că ar fi încălcat protocolul. 

 
"Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Şi n-o să vă dau o listă, dar să ştiţi că sunt oamenii care la ziua naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu revin. 
 
Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios. Nu mai este pe lista de protocol a Cotrocenilor. După unii, ar fi trebuit să-l mai invit o dată, să văd dacă face la fel sau nu (...)Niciun protocol din lumea asta nu lucrează... Ok, te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, da' eu te mai invit o dată, că poate nu te îmbeţi data viitoare", a explicat preşedintele Traian Băsescu, potrivit evz.ro.
 
Solicitat să comenteze declaraţiile preşedintele, şeful Senatului, Crin Antonescu, a refuzat.
 
"Nu, nu sunt nici plătit din bani publici, nici tocmit de cineva să comentez aberaţiile cetăţeanului Băsescu. Vorbeşte vrute şi nevrute, o să mai vorbească, nu mă interesează".
 
Informaţiile au fost prezentate vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

 
Pe 16 octombrie, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a confirmat că nu a fost invitat de Administraţia Prezidenţială să participe la ceremonia oficială de la Palatul Cotroceni, unde liberalul Andrei Gerea a depus jurământul în calitate de ministru al Economiei.

Antonescu: N-am fost invitat la Cotroceni. Cred că e reacţie la plecarea mea de la ultima ceremonie

Andrei Gerea a depus jurământul ca ministru al Economiei, pe 16 octombrie, la Palatul Cotroceni. La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ponta, mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Pe 26 august, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a plecat, la cea mai recentă depunere de jurământ de către un ministru la Cotroceni, înainte de terminarea evenimentului. Antonescu a participat la învestirea Ramonei Mănescu, dar a plecat din sală după ce aceasta a depus jurământul şi înainte ca preşedintele Băsescu să îşi susţină obişnuitul discurs.


 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close