Antonescu: Avem voinţa politică de a o schimba pe Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor

de M.Z.    |    30 Apr 2012   •   22:12
Antonescu: Avem voinţa politică de a o schimba pe Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor Foto: Antena 3

USL are voinţa politică de a o schimba din funcţie de preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, însă în ce-l priveşte pe şeful Senatului, Vasile Blaga, nu sunt astfel de motive, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, în ediţia de luni seară a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.

"Avem voinţa politică, în special în ceea ce o priveşte pe doamna Anastase, este o veche discuţie, în Cameră, pentru că există şi motive. Despre Vasile Blaga, motive de comportament trebuie să fiu corect şi să spun că nu există", a declarat Antonescu.

El a precizat că USL vrea să facă lucrurile "corect şi regulamentar" şi va analiza posibilităţile existente, în condiţiile în care Uniunea are majoritate, în acest moment, la Senat, dar nu are majoritate şi la Camera Deputaţilor.

De asemenea, Crin Antonescu a ţinut să respingă ideea potrivit căreia în USL se discută preluarea funcţiei de preşedinte al Senatului de către preşedintele PNL, în contextul unei posibile suspendări din funcţie a şefului statului.

El a arătat că nu are printre obiectivele sale să ajungă preşedinte al Senatului şi a amintit că USL l-a propus pe Titus Corlăţean pentru preluarea acestei funcţii, când Mircea Geoană a pierdut-o.


x close