Antena 3 CNN Politică Antonescu: Băsescu nu şi-a ciuruit adversarii politici, ci milioane de compatrioţi

Antonescu: Băsescu nu şi-a ciuruit adversarii politici, ci milioane de compatrioţi

Antonescu: Băsescu nu şi-a ciuruit adversarii politici, ci milioane de compatrioţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    18 Mai 2012   •   18:57
Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, vineri, că şeful statului Traian Băsescu nu şi-a ciuruit adversarii, ci "milioane de compatrioţi", arătând că USL a apărut ca urmare a acestei situaţii.

Antonescu a amintit că "un om care părea vesel, dar nu era prea prietenos", adică preşedintele Băsescu, în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009,  a declarat în faţa naţiunii: "I-am ciuruit".

"În mare măsură s-a ţinut de cuvânt, dar nu i-a ciuruit pe adversarii politici, ci milioane de compatrioţi. Acesta este începutul unei istorii care este şi a noastră. În dimineaţa acelei zile - cred că înţelegeţi că nu puteam să dorm - am văzut declaraţia unui tânăr politician PSD, care era şi el obosit, era ciuruit... A zis: «În orice caz eu vă spun că nu mă las până nu terminăm cu regimul Băsescu». Era Victor Ponta. În acel moment, şi eu, deprimat cum eram, mi-am spus în sinea mea, cu toată deprimarea: «Stai că nu ne-a ciuruit de tot şi să facem ceva împreună». Am anunţat împreună cu el şi cu un politician şi mai tânăr ca Ponta, dacă se poate aşa ceva, Daniel Constantin, USL", a afirmat Antonescu.

"Unii au spus că această coaliţie va fi sortită eşecului, că nu poţi ţine la un loc lideri cu orgolii, programe diferite, care nu erau de natură să faciliteze această construcţie. Am ştiut că, dacă proiectul nostru nu reuşeşte, foarte mulţi oameni nu vor mai avea nicio speranţă şi că e singurul care poate reuni speranţele oamenilor, pe zi ce trece mai ciuruiţi de domnul care câştigase alegerile şi aliaţii săi. Astăzi pot spune că ne-am ţinut de cuvânt, că USL nu mai e o idee, ci opţiunea politică a majorităţii românilor", a spus Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu USL presedinte
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close