Antena 3 Politică Antonescu: Băsescu şi-a conservat pârghiile de putere. Este "revitaminizat", în urma pactului de coabitare

Antonescu: Băsescu şi-a conservat pârghiile de putere. Este "revitaminizat", în urma pactului de coabitare

de M.Z.    |    11 Iun 2013   •   22:05
Preşedintele Traian Băsescu a reuşit să-şi "conserve foarte multe dintre pârghiile puterii", atunci când în USL au existat "ezitări sau divergenţe" şi a profitat de pactul de coabitare, a apreciat, marţi, copreşedintele uniunii, Crin Antonescu, la Antena 3.

"Este evident că Traian Băsescu, prin diferite mijloace şi împrejurări, a conservat foarte multe dintre pârghiile puterii, dacă nu chiar pe cele mai importante. Este de asemenea limpede că, în vreme ce domnia sa a folosit şi foloseşte la maximum aceste pârghii, în partea noastră sau partea noastră de putere a existat ezitări, nesincronizări, divergenţe chiar, pentru că spre a da un singur exemplu - fără să mai vreau să mai deschid o discuţie - ştiţi că în ceea ce priveşte celebrul episod al numirii procurorilor multe lucruri se puteau debloca la nivelul legii. Adică în Parlament, noi avem 70%. S-a întâmplat aşa, din varii motive", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, în ediţia de marţi a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.
 
Mai mult, Antonescu a arătat că, în urma pactului de coabitare încheiat între preşedinte şi premier, şeful statului este "revitaminizat" şi ca "nou- nouţ".
 
Întrebat dacă votul obţinut de Augustin Zegrean cu ocazia realegerii în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, de 7 la 2, este de "bun augur", copreşedintele USL a răspuns:
 
"Nu-i de bun augur, dar nu aş dezvolta mai mult, pentru că până la urmă, cum, cine şi de ce au votat acolo este treaba domniilor lor, a judecătorilor din CC şi nu a mea. De bun augur, foarte cinstit, nu pot să spun că mi se pare?, a replicat Antonescu.
 
Liderul PNL a apreciat că fiecare parte din USL trebuie să vadă ce poate face şi ce stă în puterile ei "şi să şi facă acest lucru".

Urmăriţi, aici, declaraţia lui Crin Antonescu

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close