Antena 3 CNN Politică Antonescu: Băsescu şi-a conservat pârghiile de putere. Este "revitaminizat", în urma pactului de coabitare

Antonescu: Băsescu şi-a conservat pârghiile de putere. Este "revitaminizat", în urma pactului de coabitare

Antonescu: Băsescu şi-a conservat pârghiile de putere. Este "revitaminizat", în urma pactului de coabitare
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    11 Iun 2013   •   22:05
Preşedintele Traian Băsescu a reuşit să-şi "conserve foarte multe dintre pârghiile puterii", atunci când în USL au existat "ezitări sau divergenţe" şi a profitat de pactul de coabitare, a apreciat, marţi, copreşedintele uniunii, Crin Antonescu, la Antena 3.

"Este evident că Traian Băsescu, prin diferite mijloace şi împrejurări, a conservat foarte multe dintre pârghiile puterii, dacă nu chiar pe cele mai importante. Este de asemenea limpede că, în vreme ce domnia sa a folosit şi foloseşte la maximum aceste pârghii, în partea noastră sau partea noastră de putere a existat ezitări, nesincronizări, divergenţe chiar, pentru că spre a da un singur exemplu - fără să mai vreau să mai deschid o discuţie - ştiţi că în ceea ce priveşte celebrul episod al numirii procurorilor multe lucruri se puteau debloca la nivelul legii. Adică în Parlament, noi avem 70%. S-a întâmplat aşa, din varii motive", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, în ediţia de marţi a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.
 
Mai mult, Antonescu a arătat că, în urma pactului de coabitare încheiat între preşedinte şi premier, şeful statului este "revitaminizat" şi ca "nou- nouţ".
 
Întrebat dacă votul obţinut de Augustin Zegrean cu ocazia realegerii în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, de 7 la 2, este de "bun augur", copreşedintele USL a răspuns:
 
"Nu-i de bun augur, dar nu aş dezvolta mai mult, pentru că până la urmă, cum, cine şi de ce au votat acolo este treaba domniilor lor, a judecătorilor din CC şi nu a mea. De bun augur, foarte cinstit, nu pot să spun că mi se pare?, a replicat Antonescu.
 
Liderul PNL a apreciat că fiecare parte din USL trebuie să vadă ce poate face şi ce stă în puterile ei "şi să şi facă acest lucru".

Urmăriţi, aici, declaraţia lui Crin Antonescu

 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close