Antena 3 CNN Politică Antonescu: Băsescu trebuie să demisioneze dacă dezvăluirile despre afacerile familiei lui se confirmă

Antonescu: Băsescu trebuie să demisioneze dacă dezvăluirile despre afacerile familiei lui se confirmă

Antonescu:  Băsescu trebuie să demisioneze dacă dezvăluirile despre afacerile familiei lui se confirmă
Sursa foto: crin antonesc8
31 Aug 2009   •   00:41

Liderul PNL, Crin Antonescu, a apreciat, duminică, la Piatra Neamţ, că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze dacă dezvăluirile ziaristului Sorin Roşca Stănescu despre afacerile familiei Băsescu se vor confirma.

"Nu ştiu cât de adevărate sunt dezvăluirile despre afacerile familiei Băsescu. I-aş cere preşedintelui României să spună că nimic din ceea ce spune Sorin Roşca Stănescu nu este adevărat. Dacă e aşa. Dacă nu e aşa ar trebui să demisioneze", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Băileşti, că, aşa cum a promis, va face la momentul potrivit precizări legate de situaţia fratelui său, Mircea Băsescu.

Într-un comunicat transmis, joi, de Preşedinţie, se preciza că preşedintele Traian Băsescu constată că în ultimele zile unii politicieni şi persoane asociate acestora desfăşoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituţii şi spune că va explica la momentul oportun ce e în spatele "manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului".

Ziaristul Sorin Roşca Stănescu a susţinut, pe site-ul personal, că fratele şefului statului, Mircea Băsescu, ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil alături de o persoană pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectată de legături cu organizaţii teroriste şi aflată în vizorul Interpol.

Stănescu afirmă, într-un material publicat, luni, pe site-ul www.sroscas.ro, că afacerea a constat în exportarea ilegală a cinci vapoare încărcate cu explozibil care ar fi trebuit să fie distrus la o unitate militară din Vâlcea. Afacerea ar fi fost muşamalizată - scrie Roşca Stănescu - de instituţiile statului român la comanda preşedintelui Traian Băsescu, în acest scop fiind folosite scandalurile legate de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi de furtul de arme de la Ciorogârla.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close