Antena 3 CNN Politică Antonescu: Boc a primit misiune de la Cotroceni să facă un Parlament pe măsura sa, mic şi nesemnificativ

Antonescu: Boc a primit misiune de la Cotroceni să facă un Parlament pe măsura sa, mic şi nesemnificativ

Antonescu: Boc a primit misiune de la Cotroceni să facă un Parlament pe măsura sa, mic şi nesemnificativ
Sursa foto: Crin Antonescu
15 Feb 2010   •   15:32

Preşedintele PNL, Crin Antonescu l-a acuzat luni pe premierul Emil Boc că a primit de la preşedintele Traian Băsescu misiunea de a-i oferi un Parlament mai mic şi nesemnificativ. Criticat de Boc într-un interviu că tergiversează, împreună cu liderul PSD Mircea Geoană, modificarea Constituţiei în conformitatea cu ultimul referendum naţional, Antonescu a replicat că el nu răspunde comenzilor de la Cotroceni şi a susţinut că nu înţelege cum se poate realiza această revizuire în 2010.
"Nu ştiu cum vrea Boc anul acesta să reducă numărul de parlamentari, presupun că nu are în vedere nici execuţii, nici arestări, pentru că, prin efectul legii, se fac alegeri anticipate, chiar dacă faci asta. Poziţia noastră e clară: da reducerii numărului de parlamentari, nu reducerii Parlamentului la o anexă a Palatului Cotroceni, la o Mare Adunare Naţională reînviată sub regim, chipurile, democratic. Cred că reducerea numărului de parlamentari se poate face foarte simplu, prin modificarea legii electorale, şi începând cu următoarele alegeri. În rest, Boc are această misiune, aceste ordine de îndeplinit, e problema domniei sale, nu eu am primit ordin de la Cotroceni, ci domnul Boc, să facă un Parlament mai pe măsura sa, adică mic şi nesemnificativ, care să asculte ordine. Nu mă priveşte tema asta a domnului Boc, pe la uşa mea nu mai are ce căuta, nu ştiu domnul Geoană, care e mai tolerant în perioada asta, dacă-l mai primeşte", a subliniat Antonescu.



Liderul PNL s-a arătat dee acord însă cu convocarea Birourilor permanente reunite pentru constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei, decisă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
"Noi am participat întotdeauna la aceste comisii. Se constituie comisia, vom fi prezenţi conform ponderii parlamentare şi ne vom apăra principiile şi punctele de vedere. Nu îl ţinem cu nimic în loc pe domnul Boc din executarea poruncilor", a arătat Crin Antonescu.
Liderul PDL, premierul Emil Boc i-a somat pe liderul PSD şi pe cel al PNL să explice public şi clar dacă susţin sau nu reducerea imediată, în acest an, a numărului de parlamentari şi trecerea la un Legislativ unicameral, el acuzând că cele două partide tergiversează deliberat începerea dezbaterii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close