Antena 3 CNN Politică Antonescu: Boc are un "puseu populist" chiar şi la anunţarea îngheţării salariilor în 2009

Antonescu: Boc are un "puseu populist" chiar şi la anunţarea îngheţării salariilor în 2009

Antonescu: Boc are un "puseu populist" chiar şi la anunţarea îngheţării salariilor în 2009
Sursa foto: crin antonescu
29 Apr 2009   •   01:41

Preşedintele PNL Crin Antonescu a comentat marţi seară, după anunţarea deciziilor luate în şedinţa de Guvern, că premierul Emil Boc are "câte un puseu populist", ironizându-l că speră, prin acest subterfugiu, să-i consoleze pe cei cu venituri mici că nici salariile mari nu mai cresc.

"Dincolo de ceva concret, de asumarea unei situaţii deloc mulţumitoare pentru nimeni, Boc are aşa... câte un puseu populist în care speră că oamenii cu venituri mici îngheţate se consolează cu ideea că nu cresc nici salariile mai mari", a afirmat preşedintele PNL.

Antonescu a comentat afirmaţiile premierului Emil Boc şi accentul acestuia pe "efortul" pe care-l face Guvernul pentru a plăti salariile şi pensiile. "Sunt două posibilităţi, eu pot citi în două chei acest pasaj repetat în intervenţia lui Boc - fie, ceea ce mi se pare mai probabil, ticul retoric populist. Guvernul sigur că trebuie să facă ceva bun. Nu face în realitate, că n-are cu ce. Şi atunci face din gură, face eforturi susţinute pentru a face ceva bun pentru populaţie, deci a plăti salarii şi pensii", a interpretat preşedintele PNL.

În opinia lui Antonescu, ar mai fi posibilă şi o a doua variantă. "Cealaltă cheie - sper că nu e vorba de asta, chiar nu cred că Boc asta a intenţionat - să ne spună că e destul de greu să plătească salariile şi pensiile şi că s-ar putea ca pe viitor să ne aşteptăm ca nici măcar salariile şi pensiile aşa îngheţate să nu poată fi plătite", a precizat liderul liberal.

Cât priveşte mesajul premierului, Antonescu a considerat că este clar vorba despre "îngheţarea" salariilor şi pensiilor, chiar dacă Emil Boc nu a folosit explicit aceşti termeni. "Până una-alta cred că putem să folosim termenul îngheţare, dacă nu vrem să ne distrăm, să ne jucăm cu cuvintele: ce nu îngheaţă înseamnă că rămâne acolo. Ca atare, aşa cum ne-a spus, în ciuda obiectivelor şi eforturilor susţinute, ce s-a decis astăzi e practic o prelungire a actului normativ care opera până acum şi anume că până la 31 decembrie salariile şi pensiile nu se măresc, dacă nu cumva între timp Guvernul găseşte resurse pentru a majora salariile mici", a explicat Antonescu.
În ce priveşte viitoarea candidatură la prezidenţiale, Crin Antonescu afirma că îşi doreşte foarte multe să ?să existe un alt preşedinte, un alt model prezidenţial în România, altul decât al lui Traian Băsescu. Ţin foarte mult ca România să aiba un alt fel de preşedinte, mai apropiat de spiritul Constituţiei" .
Premierul Emil Boc a declarat marţi că Executivul face eforturi pentru a achita salariile şi pensiile în perioda crizei economice, argumentând că majorările de venituri decise în diverse luni ale anului 2008, când România înregistra creştere economică, trebuie acordate pe tot parcursul anului 2009.
Premierul a adăugat că Executivul face un efort "consistent şi susţinut" pentru a putea să achite în continuare salariile şi pensiile la acelaşi nivel şi chiar caută soluţii pentru creşterea lor.
Executivul a prelungit marţi, până la 31 decembrie 2009, actele normative care reglementează salarizarea în sectorul bugetar, ceea ce presupune o îngheţare a salariilor bugetarilor până la finele anului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Emil Boc
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close