Antena 3 CNN Politică Antonescu: Boc trebuia să spună mai clar în plen: "Noi furăm mai mult decât producem"

Antonescu: Boc trebuia să spună mai clar în plen: "Noi furăm mai mult decât producem"

Antonescu: Boc trebuia să spună mai clar în plen: "Noi furăm mai mult decât producem"
Sursa foto: crin antonescu
08 Iun 2010   •   01:37

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni seară că discursul premierului la angajarea răspunderii "a avut hibe", precizând că acesta ar fi trebuit să spună clar "Noi furăm mai mult decât producem", liberalul precizând că nu există garanţii că măsurile durează până la 31 decembrie.

"În expunerea sa de azi, mă rog, pe care o puteam pronostica, nu ne-a spus nimic nou premierul, există trei hibe esenţiale. În primul rând, faptul că din nou premierul ne povesteşte sub o formulă generală cum că ŤNoi consumăm mai mult decât producemť. Cred că putea să spună mai clar domnia sa: ŤNoi furăm mai mult decât producemť. Au furat pe datorie pe care o plătim noi cetăţenii României", a susţinut Antonescu în cadrul unei emisiuni tv, citat de Mediafax.


Liberalul a precizat că a doua "hibă" a fost faptul că Emil Boc a dat exemple de reducere a cheltuielilor bugetare în state europene din UE, fără a preciza că acolo nu s-a tăiau "un euro" de la pensionari, iar salariile bugetarilor au fost tăiate cu maximum 5%.

"În al treilea rând, încă o dată, deşi ne-a promis, şi premierul şi colegul său domnul Videanu, acest anunţ chirurgical nu a fost însoţit de niciun fel de proiect de relansare economică", a spus preşedintele PNL.

În plus, Antonescu a subliniat că nu există nicio garanţie că după 1 ianuarie pensiile şi salariile vor reveni la valorile din prezent.

"Nimic nu ne garantează. Crede cineva în faptul că dacă ne-a sigurat domnul Emil Boc că măsurile sunt doar până la 31 decembrie, pe 1 ianuarie vor creşte pensile şi salariile? Eu nu cred. Nu avem nici cea mai mică garanţie, ba toate semnele ne arată ca dacă nu cumva nu mai taie din ele, vor rămâne aşa tăiate", a spus Antonescu.

Întrebat cine îşi va asuma răspunderea în cazul în care măsurile de austeritate nu vor fi suficiente şi se ajunge la majorări de taxe, Crin Antonescu a precizat că atunci Traian Băsescu va venit probabil cu "scuze" şi va tăia din nou pensiile şi salariile sau va mări taxele.

Pe de altă parte, liderul PNL a menţionat că dacă şeful staului vrea să fie jucător, atunci să-şi cumpere un teren împrejumuit şi să joace cu miniştrii de-a "hoţii şi vardiştii".

El a criticat şi faptul că preşedintele care dictează regula jocului, "nu a făcut un gest minimal, pe care putea să-l facă foarte repede şi anume acela de a învesti un alt Guvern care să asume măsurile de austeritate.

Premierul Emil Boc a cerut luni parlamentarilor să acorde Guvernului votul de încredere pentru aplicarea măsurilor de austeritate, apelând la citate din fostul preşedinte american Abraham Lincoln şi susţinând că, fără reducerea cheltuielilor, România va intra în incapacitate de plată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close