Antena 3 CNN Politică Antonescu către Boc: ?Sunteţi ca un mecanic de locomotivă beat de euforia reformei. Aţi tras prafuri uşoare??

Antonescu către Boc: ?Sunteţi ca un mecanic de locomotivă beat de euforia reformei. Aţi tras prafuri uşoare??

Antonescu către Boc: ?Sunteţi ca un mecanic de locomotivă beat de euforia reformei. Aţi tras prafuri uşoare??
Sursa foto: Crin Antonescu
24 Sep 2009   •   13:00

Premierul Emil Boc se comportă precum un "mecanic de locomotivă beat" şi inconştient de faptul că vagoanele în care se află românii au deraiat a declarat liderul PNL, Crin Antonescu la dezbaterile pe marginea moţiunii de cenzură. Liderul liberal l-a acuzat pe primul ministru că este doar o marionetă a preşedintelui Traian Băsescu, ignorând realităţile româneşti, care a luat prea în serios rapoartele prezidenţiale şi a "tras ceva prafuri uşoare".
"Sunteţi, împreună cu guvernul dumneavoastră, ca un mecanic de locomotivă...beat. Şi nu luaţi în nume de rău. Beat de euforia reformei. După 20 de ani vă închipuiţi că reformaţi statul şi chefuiţi în locomotivă, faceţi adevărate orgii, o fugăriţi pe doamna Andronescu să o aruncaţi peste geam, dar vă anunţ că vagoanele s-au decuplat. Scapă cine poate", a declarat Antonescu, în plenul reunit.
Antonescu l-a îndemnat pe Boc să nu mai facă apologia celor două Românii, în condiţiile în care există doar o ţară în care magistraţii stau strâmb sau drept, dar nu mai judecă, o ţară în care românii sunt în grevă. Antonescu a adăugat, ironic, că după cifrele menţionate, în plen, de Emil Boc îi vine să-şi retragă semnătura după moţiune, întrebându-l dacă nu cumva "a tras prafuri pe nas".

"E o fericire în România asta! Domnule prim-ministru, eu ştiu că luaţi cuvântul preşedintelui drept lege. Dar nu cumva credeţi că rapoartele prezidenţiale au devenit lege şi aţi tras ceva prafuri uşoare? Vă întreb cu tot respectul! Chiar aşa?! Chiar aşa de bine e în România, chiar aşa de bine este pentru profesori, pentru toate aceste categorii profesionale care vă cer măcar să staţi de vorbă?", a mai spus Antonescu, care a contestat mesajul triumfalist al premierului.
Liderul liberal a mai imputat premierului că a preferat să ocolească dezbaterea parlamentară pe o lege atât de importantă, precum cea a salarizării unice.
"Mica şi trista dumneavoastră poveste este că aţi ajuns din deputat cu convingeri democratice un ajutor al preşedintelui-stat, care ne explică de ce nu mai e bună dezbaterea democratică", a conchis preşedintele PNL.


Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close