Antena 3 CNN Politică Antonescu cere desecretizarea dosarului Hayssam şi date despre monitorizările din domeniul energetic

Antonescu cere desecretizarea dosarului Hayssam şi date despre monitorizările din domeniul energetic

Antonescu cere desecretizarea dosarului Hayssam şi date despre monitorizările din domeniul energetic
Sursa foto: Crin Antonescu
17 Noi 2009   •   13:40

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat, marţi, preşedintelui Traian Băsescu şi CSAT să desecretizeze dosarul Omar Hayssam, iar serviciilor de informaţii să prezinte la comisiile parlamentare situaţia reală în cazul Hayssam şi despre monitorizările în dosarul energetic.
"În problema Omar Hayssam există nişte acuzaţii destul de grave. (...) Se impune în această privinţă de urgenţă, după părerea mea, desecretizarea dosarului Hayssam de către Traian Băsescu şi CSAT, acum. Nu ştiu dacă aceste lucruri sunt adevărate, nu asum eu aceste acuzaţii, ele s-au formulat şi Traian Băsescu are obligaţia de a da un răspuns mult mai precis şi mai clar decât a declarat aseară (luni - n.r.)", a susţinut Antonescu.
În opinia lidrului PNL, în problema Hayssam şi procurorul general trebuie să vină cu un "răspuns public pe care trebuie să-l dea la afirmaţiile care s-au făcut în privinţa acestei insituţii", la fel cum se impune şi "reanalizarea de către serviciile de informaţii a situaţiei acutale şi informarea opiniei publice".
"Comisiile parlamentare de specialitate cred că trebuie să solicite serviciilor de informaţii situaţia reală în cazul Hayssam", a propus Antonescu.
Crin Antonescu a mai subliniat că liberalii cer "SRI şi CSAT să stabilească dacă aceste acţiuni de monitorizare au fost legale sau ilegale, pentru că dacă sunt ilegale sunt de natură de a periclita drepturile şi libertăţile cetăţenilor din România".
Referitor la apelul la decenţă lansat de şeful statului luni seară către contracandidaţii săi, Antonescu a spus că în opinia sa acest apel "îl vizează doar pe Mircea Geoană".
"Ce îi cer eu lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană este să înceteze această joacă de-a şantajul şi să spună tot ceea ce ştiu şi se cuvine să fie cunoscut de opinia publică. Înţelegem de ce o parte din anul 2009 a fost dedicat luptei înverşunate între cele două partide pentru MAI, pentru doi şi-un sfert şi pentru comoara de înregistrări şi materiale de şantaj pe care acesta se pare că le deţine", a conchis Antonescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close