Antena 3 CNN Politică Antonescu: Dacă avizul Curţii Constituţionale nu vine până la 17.00, şedinţa va avea loc oricum

Antonescu: Dacă avizul Curţii Constituţionale nu vine până la 17.00, şedinţa va avea loc oricum

Antonescu: Dacă avizul Curţii Constituţionale nu vine până la 17.00, şedinţa va avea loc oricum
Sursa foto: Foto: Mediafax
de L.D.    |    06 Iul 2012   •   14:36

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că şedinţa plenului reunit în care se va dezbate şi vota cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu va avea loc chiar dacă nu va fi transmis, până la ora 17.00, avizul Curţii Constituţionale, scrie Mediafax.
   
El a precizat că Birourile reunite au stabilit ca plenul pentru dezbaterea suspendării preşedintelui Băsescu să fie convocat la ora 17.00, după ce au constatat că la ora 12.00, la expirarea termenului pevăzut pentru avizul Curţii Constituţionale, acesta nu s-a primit.
   
Crin Antonescu a mai declarat că faptul că nu a venit încă avizul Curţii Constituţionale poate însemna "o dezbatere prelungită" pe acest subiect şi a adăugat că decizia conducerii Parlamentului a fost ca, dacă între timp acest aviz este transmis de Curtea Constituţională, el va fi luat în considerare.
   
Întrebat ce se va întâmpla dacă acest aviz al CC nu va fi transmis până la şedinţa de plen, Antonescu a spus că dreptul Parlamentului de a stabili un termen pentru pronunţarea Curţii este prevăzut în acest caz excepţional, pentru că ar putea exista situaţia ca judecătorii CC să amâne "sine die" sau ar putea stabili "data de 4 mai 2017, prin absurd, pentru a da avizul".
   
Preşedintele Senatului a mai spus că nu crede că avizul Curţii Constituţionale nu va fi transmis, dar şi în acest caz, şedinţa plenului va avea loc, oricum, pentru că avizul Curţii este consultativ.

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close