Antonescu: Dacă se constată peste un an că nu mai sunt cel mai bun candidat al USL, mă retrag singur

de G.S.    |    26 Ian 2013   •   15:43
Antonescu: Dacă se constată peste un an că nu mai sunt cel mai bun candidat al USL, mă retrag singur Foto: Agerpres

Preşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut sâmbătă că după toate spuse până acum lui Andrei Chiliman şi lui Călin Popescu Tăriceanu le-a mai rămas să zică că PNL nu are candidat la Cotroceni că dacă cel desemnat "moare până atunci".

Antonescu a dat asigurări că dacă în 2014 va afla că nu mai este cel mai bun candidat al USL el singur va decide retragerea, însă până atunci subiectul nu trebuie abordat ca şi cum PNL şi USL încă se mai gândesc cu cine să intre în cursă. "Dacă peste un an voi constata – aşa cum se constată, nu din alegeri interne – că nu mai sunt cel mai bun candidat al USL, mă retrag singur."

Dar întrebarea astăzi este care e temeiul? Este sau nu evident din toate sondajele - dar chiar toate - că această candidatură decisă şi de PNL, şi de PSD şi de USL este o candidatură luată în seamă de opinia publică şi cu maxime şanse?", a spus acesta.

Antonescu a criticat dur intervenţiile contestatarilor săi care cred că prezidenţiabilul trebuie să treacă prin filtrul alegerilor interne în PNL. "Pentru ce să discut despre ce se întâmplă şi neapărat se întâmplă rău? Asta e ca şi cum ne-am gândi aşa – dar dacă mor până atunci? Asta i-a mai rămas dlui Tăriceanu sau dlui Chiliman să spună: . Sigur, lucru care se poate întâmpla, Doamne fereşte!, cu oricare dintre noi, numai bunul Dumnezeu, nu vreun Congres, hotărăşte asta. Dar nu se face aşa politică, nu se poate face aşa politică!", a susţinut liderul PNL.

Parteneri
x close