Antena 3 CNN Politică Antonescu: Declanşăm suspendarea lui Băsescu imediat ce avem majoritate în Parlament

Antonescu: Declanşăm suspendarea lui Băsescu imediat ce avem majoritate în Parlament

Antonescu: Declanşăm suspendarea lui Băsescu imediat ce avem majoritate în Parlament
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Mai 2011   •   16:30

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că USL va declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu imediat ce va avea conturată o nouă majoritate parlamentară, informează Mediafax.
   
"Din punctul meu de vedere, vom declanşa imediat procedura de suspendare a lui Traian Bsăescu, dacă avem majoritate", a spus Antonescu, care a arătat că, luni, Opoziţia va avea "oficial şi scriptic" majoritatea la Senat.
   
"Reprezentanţii USL în Parlament sunt gata să declanşeze singurele acţiuni politice care conferă stabilitate României - suspendarea lui Traian Băsescu şi înlăturarea Guvernului Boc", a adăugat liderul PNL, precizând că acest lucru poate fi reuşit mai repede prin schimbarea majorităţii parlamentare.
   
Potrivit lui Antonescu, USL are deja semnale concrete dinspre membrii PDL care vor să treacă în tabăra Opoziţiei, însă a precizat că va face anunţurile publice când aceste treceri se vor concretiza.
   
Antonescu a făcut aceste declaraţii plecând de la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, de joi, liderul liberal apreciind că şeful statului a devenit principalul factor de instabilitate.

"Conjugat cu Congresul PDL -  intrăm într-o nouă fază, în care prima concluzie, din punctul meu de vedere, e că, deşi vorbeşte de stabilitate, preşedintele Traian Băsescu e principlul factor de instabilitate şi are în mod vădit un comportament constat iresponsabil",  a spus Antonescu.
   
El a arătat că soluţia pentru stabilitatea României şi pentru ieşirea din criză e constituirea unei noi majorităţi pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi pentru înlăturarea PDL de la guvernare.
   
Antonescu a precizat că, din declaraţiile de joi ale preşedintelui Traian Băsescu, în care şeful statului afirma că el a decis reducerea salariilor şi tăierea pensiilor, deşi nu are nicio atribuţie constituţională prevăzută de Legea fundamentală.
.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close