Antonescu: Declarațiile președintelui, insuficiente! Putea rezolva astăzi tot acest scandal printr-un singur gest: demisia

de A.M    |    20 Iun 2014   •   08:46
Antonescu: Declarațiile președintelui, insuficiente! Putea rezolva astăzi tot acest scandal printr-un singur gest: demisia

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, se declară ''șocat'' de modul în care evoluează cazul Mircea Băsescu și susține că ''un asemenea scandal, indiferent care va fi decizia și explicațiile lui Traian Băsescu, va căpăta amploare internațională și va prejudicia încă o dată grav imaginea României'', informează AGERPRES.
''Cred că e o situație de maximă gravitate și că era nevoie de mai multe explicații din partea lui Traian Băsescu. Cred că aceste declarații ale președintelui sunt insuficiente și vin prea târziu, pentru că, asocierea între scandalul care îi are ca principali actori pe Mircea Băsescu și Florin Anghel zis și Bercea Mondialul și domnia sa nu poate fi ocolită! Traian Băsescu putea rezolva astăzi tot acest scandal printr-un singur gest: demisia. Demisia nu ți-o dai atunci când ești în poziții foarte mari, doar dacă ești vinovat de ceva sau doar dacă ai o vinovăție directă. Demisia are multe semnificații și dincolo de cei care au o părere greșită despre demisie, demisia este un act politic care nu înseamnă doar retragere, demisia poate să fie un act politic foarte ofensiv, ea are multe semnificații'', afirmă Antonescu, joi, într-o postare pe Facebook.

El spune că viitorul politic al președintelui este ''unul extrem de restrâns'': ''Nu văd un viitor politic președintelui Băsescu, dar imaginea României și asocierea familiei prezidențiale cu un asemenea scandal durează!'', conchide Crin Antonescu.

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că nu a avut o discuție cu fratele său, Mircea Băsescu, cu privire la sprijinirea lui Anghel Sandu în ce privește procesele acestuia.


x close