Antena 3 CNN Politică Antonescu declină invitaţia lui Boc la şedinţa de luni a Coaliţiei de guvernământ

Antonescu declină invitaţia lui Boc la şedinţa de luni a Coaliţiei de guvernământ

Antonescu declină invitaţia lui Boc la şedinţa de luni a Coaliţiei de guvernământ
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Noi 2010   •   15:57
UPDATE. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu va onora invitaţia lansată de premierul Emil Boc de a participa luni la întâlnirea cu coaliţia, exprimând regretul pentru faptul că democrat-liberalii nu se prezintă la consultările iniţiate de liberali, informează Mediafax.
   
Liderul PNL a menţionat că liberalii au făcut acea invitaţie la o rundă de consultări , luni, cu toate partidele parlamentare.
   
"Noi am lansat o invitaţie pentru toată lumea. PDL nu a onorat acea invitaţie, dar a făcut în schimb o invitaţie pentru noi să mergem să discutăm cu coaliţia. Noi având deja invitaţia la consultări cu ceilalţi, o să ne întâlnim cu ceilalţi. Dacă PD-ul nu vine, nu vine. După aceea vedem, dar noi nu ne ducem", a spus Antonescu.


Premierul şi liderul PDL Emil Boc l-a invitat, vineri, pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, să participe la Palatul Victoria la o întâlnire cu membrii Coaliţiei de guvernământ, luni, la ora 10:00. Invitaţia vine la două zile după ce preşedintele PNL i-a invitat la consultări, în aceeaşi zi, pe liderii partidelor parlamentare.

"Preşedintele PDL, Emil Boc, prim-ministru al României, l-a invitat pe liderul PNL, Crin Antonescu să participe luni, 15 noiembrie, ora 10.00,  la o întâlnire cu membri ai Coaliţiei de Guvernare care va avea loc la Palatul Victoria, Salonul Alb. Partidul Democrat Liberal reia apelul adresat atât PNL, cât şi celorlalte partide politice din Opoziţie de a se comporta responsabil faţă de interesul naţional. Partidul Democrat Liberal apreciază deschiderea liderului PNL, Crin Antonescu, pentru un dialog pe marginea proiectelor majore pentru România", se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei Mediafax.

Partidul Democrat Liberal mai menţionează că săptămâna viitoare va adresa o invitaţie şi Partidului Social Democrat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a invitat, miercuri, pe liderii PDL, PSD+PC, UDMR şi minorităţilor la discuţii privind găsirea unei formule pentru deblocarea activităţii din Parlamentul României. Liderul liberal le-a transmis o scrisoare deschisă lui Emil Boc, Marko Bela, Victor Ponta şi Varujan Pambuccian, prin care îi invită la dialog. Prima întâlnire este propusă pentru ziua de luni, 15 noiembrie.

Invitaţia liderului PNL a venit după ce, marţi, preşedintele Traian Băsescu le-a propus liderilor politici un moratoriu asupra bătăliei politice, prin care să fie deblocată activitatea din Parlament.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close