Antena 3 CNN Politică Antonescu despre "caraghioslâcurile" PDL: Băsescu şi Boc se cramponează de putere

Antonescu despre "caraghioslâcurile" PDL: Băsescu şi Boc se cramponează de putere

Antonescu despre "caraghioslâcurile" PDL: Băsescu şi Boc se cramponează de putere
Sursa foto: Crin Antonescu
08 Oct 2009   •   13:31

Preşedintele PNL Crin Antonescu a calificat joi ca penibile bâlbâielile legislative înregistrate astăzi în plenul reunit. "Este jenant şi singura mea consolare este că nu mai durează mult", a spus Antonescu care a pus contrele PDL cu Opoziţia pe marginea moţiunii de cenzură PNL-UDMR pe seama cramponării de putere a tandemului Băsescu-Boc.

"Majoritatea oricărui parlament poate să blocheze depunerea oricărei moţiuni de cenzură. Pentru că o moţiune de cenzură se depune dinspre opoziţie, în principiu dinspre o minoritate, şi dacă majoritatea alege calea portocaliilor de astăzi să nu vrea să stea în sală, înseamnă că nu se poate depune o moţiune de cenzură", a spus Antonescu.   
Liderul PNL a apreciat că această situaţie nu va mai dura mult. "Astea sunt aventurile, caraghioslâcurile în care cramponarea de putere a domnilor Băsescu şi Boc a adus acest Parlament, să ajungem la scene penibile cum s-a întâmplat şi cu doamna Anastase. Este jenant şi singura mea consolare este că nu mai durează mult", a mai declarat Antonescu.

Suspendarea şedinţei de plen în care trebuia citită o moţiune de cenzură, este un lucru fără precedent şi periculos, a declarat, la rândul său, deputatul PNL Dan Motreanu, chestor al Camerei Deputaţilor, care a acuzat PDL că încearcă desfiinţarea instituţiei moţiunii de cenzură.

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un lucru fără precedent în istoria democraţiei şi parlamentarismului în România. Moţiunea de cenzură este instrumentul opoziţiei, opoziţia este în minoritate şi dacă prin acest model pe care l-a impus PDL se va desfăşura întreaga activitate a vieţii parlamentare din România înseamnă că n-o să mai avem moţiune de cenzură, pentru că majoritate întotdeauna va ieşi din sală şi atunci minorittatea nu mai poate să depună moţiune de cenzură", a susţinut Dan Motreanu.
Deputatul PNL a apreciat că prin acest lucru s-a desfiinţat pur şi simplu instituţia moţiunii şi s-a creat "un precedent foarte periculos prin desfiinţarea unei instituţii importante a vieţii parlamentare şi a democraţiei, moţiunea de cenzură".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close