Antena 3 CNN Politică Antonescu, despre convorbirea Băsescu - Tăriceanu: "A fugit să pupe papucul sultanului" (VIDEO)

Antonescu, despre convorbirea Băsescu - Tăriceanu: "A fugit să pupe papucul sultanului" (VIDEO)

Antonescu, despre convorbirea Băsescu - Tăriceanu: "A fugit să pupe papucul sultanului" (VIDEO)
Sursa foto: antonescu
08 Dec 2009   •   23:45

Crin Antonescu respinge varianta intrării la guvernare alături de PDL, în condiţiile impuse în mod normal de aceştia. Singura posibilitate în care liberalii ar accepta să guverneze sub Traian Băsescu, împreună cu PDL, este ce aîn care ar avea controlul asupra acestei guvernări.

?Pentru Traian Băsescu şi PDL răspunsul meu e nu. Pentru o guvernare care să contrabalanseze un al doilea mandat al lui Traian Băsescu, care să scoată România din criză, da? a declarat Antonescu la Ştirea Zilei. ?După alegerile prezidenţiale, România s-a împărţit dramatic în două. Nici dacă am fi tentaţi să intrăm în sistemul de guvernare al lui Băsescu, nu am putea să o facem, măcar din ruşine faţă de milioanele de români care ne-au votat în primul tur şi în al doilea? a adăugat el.

Antonescu a arătat în ce mod se vor desfăşura eventualele discuţii între partidul său şi democrat liberali. ?Discuţiile noastre nu încep de la faptul că dacă Băsescu iese preşedinte trebuie să mergem să vedem ce vrea. Faptul că Traian Băsescu a câştigat cu câteva mii de voturi, nu înseamnă că el face regulile mai mult decât un preşedinte al acestei ţări e îndrituit să o facă? a spus el, adăugând că majoritatea parlamentară formată înainte de alegeri nu a fost denunţăată, chiar dacă primarul Iohannis s-a retras din acest proiect, după al doilea tur de scrutin.

?Când am cerut voturile oamenilor, nu am zis ca suntem în grădina lui Traian Băsescu, dimpotrivă? a mai spus Antonescu.
El a comentat şi episodul telefonului pe care l-a primit fostul premier liberal de la preşedintele Băsescu

?Pentru mine a fost o mare dezamăgire. Dincolo de faptul că domnul Tăriceanu nu are nicio calitate în partid, ca să negocieze. Dacă un om care s-a bătut cu Traian Băsescu şi a demonstrat că se pot face lucruri în ţara asta, la primul semn din partea lui Băsescu fuge să pupe papucul sultanului, e un semn negativ dat electoratului? a spus Antonescu.




PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close