Antena 3 CNN Politică Antonescu, despre Roşia Montană: Acolo este nevoie de protejarea mediului şi a patrimoniului, dar şi de locuri de muncă

Antonescu, despre Roşia Montană: Acolo este nevoie de protejarea mediului şi a patrimoniului, dar şi de locuri de muncă

Antonescu, despre Roşia Montană: Acolo este nevoie de protejarea mediului şi a patrimoniului, dar şi de locuri de muncă
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Mai 2012   •   23:56

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri seara, la Alba Iulia, că dincolo de taberele pro sau contra exploatării miniere de la Roşia Montană există realitatea protejării mediului şi a patrimoniului istoric, dar şi nevoia de locuri de muncă şi de dezvoltare industrială, scrie Agerpres.

Întrebat de jurnalişti care va fi poziţia USL, dacă va guverna şi după alegerile parlamentare din toamnă, referitoare la proiectul Roşia Montană, Antonescu a subliniat că "viitorul Guvern, chiar dacă va avea acelaşi premier şi poate o parte din actualii miniştri, are, conform programului USL, o prioritate pentru întreaga Românie, şi anume locuri de muncă".
   
Acesta a adăugat că "dacă se va merge într-o formă sau alta pe exploatare, atunci aceasta va trebui integrată în orice caz într-o strategie de ansamblu, într-o strategie naţională", iar "dacă nu, eventual vor trebui oferite alternative".
   
Copreşedintele USL a opinat că "dincolo de taberele pro sau contra Roşia Montană există şi realitatea protejării mediului şi nevoia protejării patrimoniului istoric, dar şi nevoia foarte serioasă pentru oamenii din acest judeţ, ca şi din întreaga ţară, de locuri de muncă, de dezvoltare, de industrie".
   
Crin Antonescu a participat vineri seara la Alba Iulia la lansarea candidaţilor USL din judeţul Alba la alegerile locale din 10 iunie.  

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close