Antena 3 CNN Politică Antonescu: Din punctul de vedere al PNL, proiectul Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut

Antonescu: Din punctul de vedere al PNL, proiectul Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut

Antonescu: Din punctul de vedere al PNL, proiectul Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Oct 2013   •   11:45
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că din punctul de vedere al liberalilor proiectul privind exploatarea minieră de la Roşia Montană înaintat de Guvern nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut.
 
"Ea (Comisia specială - n.r.) a fost creată şi mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, cu raport de susţinere sau de respingere, un anumit proiect de lege, anume cel iniţiat de Guvern, pe care noi nu l-am susţinut, nu-l susţinem, nu-l susţinem nici în Comisie. Se punea problema astăzi dacă suplimentarea mandatului înseamnă şi un nou mandat de conţinut, în sensul elaborării sau propunerii unui nou proiect de lege sau dacă se limitează la vechiul mandat, pentru care Comisia are dreptul să ceară încă o prelungire. A rămas limitat la vechiul mandat şi, din punctul acesta de vedere, nouă nici nu ne trebuie 10 zile sau câte mai sunt, 15, până în 10 noiembrie, pentru că punctul nostru de vedere este foarte clar: proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană nu poate fi susţinut şi nu va fi susţinut. (...) Pentru a construi un alt proiect de lege care să reglementeze, de exemplu, într-o manieră generală, exploatările auro-argentifere sau pentru a discuta legea minelor sunt situaţii diverse", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.
 
Potrivit acestuia, Legea minelor este în discuţie, pe traseul parlamentar.
 
"Legea minelor este în discuţie, este pe traseul parlamentar, putem discuta acolo, dacă vrem un nou proiect special pentru exploatările auro-argentifere, nu doar din perimetrul Roşia Montană, ci din întreaga suprafaţă a ţării. Pentru asta nu trebuie o Comisie specială", a precizat preşedintele PNL.

Citeşte şi Crin Antonescu vrea DESFIINŢAREA Comisiei Speciale Roşia Montană
 
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Pe 15 şi 22 septembrie, aproximativ 15.000 de persoane au participat la marşul de protest faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană, blocând mai multe artere principale.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere. 


 
 

×
Subiecte în articol: Rosia Montana Crin Antonescu Gaze de sist
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close