Antena 3 CNN Politică Antonescu: "Domnule Croitoru, nu înţeleg ce căutaţi azi în Parlamentul României"

Antonescu: "Domnule Croitoru, nu înţeleg ce căutaţi azi în Parlamentul României"

Liderul PNL Crin Antonescu l-a atacat miercuri, foarte dur pe premierul desemnat Lucian Croitoru la votul de investitură al guvernului propus, acuzându-l că face jocurile preşedintelui Traian Băsescu şi că mizează pe şantajul unor parlamentari pentru a obţine susţinerea parlamentară mult-dorită.

Antonescu: "Domnule Croitoru, nu înţeleg ce căutaţi azi în Parlamentul României"
Sursa foto: Crin Antonescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2009   •   12:16

"Votul de azi, respingerea unei malformaţii politice, este un moment de normalitate. Este rolul nostru să extidem normalitatea la scara întregii ţări. Nu înţeleg, domnule Croitoru, şi nu înţeleg, domnilor, cei care îl însoţiţi, ce căutaţi azi aici. Aici este Parlamentul României. Nu puteţi deveni prim-ministru al României fără învestirea de către Parlament. Faptul că sunteţi prezent azi aici, în ciuda tuturor acestor lucruri, îmi spun din două una: fie că în România nu mai contează Parlamentul şi noi suntem de decor aici, fie că dumneavoastră mizaţi pe şantajarea sau coruperea unor parlamentari. Asumaţi-vă că v-a trimis Traian Băsescu în misiune şi de-asta sunteţi aic", a declarat Crin Antonescu, în timp ce Croitoru îl asculta impasibil.

Liderul PNL a făcut apel la practica democratică din "ţările civilizate", arătând că un premier desemnat care constată că nu are majoritate renunţă şi-şi depune mandatul primit.

"Ne îndepărtăm tot mai mult de statutul de ţară democratică. În orice ţară civilizată, un premier desemnat care constată ca nu are sprijinul majorităţii îşi depune mandatul şi lasa loc liber. Nu mai am nimic de spus despre Guvernul Croitoru. De ce îi e frică nu va scăpa, dar, din păcate, asta nu ne rezolvă problemele reale, autentice ale României. Rezolvă doar această farsă inutilă şi, într-o anumită măsură, vulgară", a susţinut Antonescu.

El a cerut partidelor politice să demonstreze că alienţele şi coaliţiile pot funcţiona, criticând soluţia preşedintelui Băsescu, în opinia căruia ar trebui să existe doar două partide mari. "A venit vremea ca noi, partidele, să nu fim doar adversari, dacă vrem să evităm momente penibile ca cel de azi, trebuie să învăţăm să facem cu adevărat guvernare de coaliţie, să colaborăm. România are nevoie de o viziune nouă, care să adune, nu să împrăştie", a susţinut Antonescu.

"Azi, într-o ţară normală, ar fi trebuit să spunem "La mulţi ani!" şi să ne gândim la ziua preşedintelui", a mai afirmatliderul PNL, adăugând însă că românii trebuie să se gândească, în schimb, la "noaptea politică" a României. "Îi spun pur şi simplul "La mulţi ani!" şi-i cer să-şi facă datoria de preşedinte, care nu e de a face ce vrem noi, ci de a face ce e necesar pentru România", a susţinut liderul PNL.

Preşedintele liberal a reiterat încă o dată apelul spre Cotroceni ca măcar "în al 12-lea ceas să facă ceea ce este raţional pentru România", să respecte voinţa majorătăţii parlamentare şi să-l numească ca premier pe Klaus Iohannis.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close