Antena 3 CNN Politică Antonescu: Este posibil să adoptăm o rezoluţie privind poziţia României în discuţiile din Consiliul European

Antonescu: Este posibil să adoptăm o rezoluţie privind poziţia României în discuţiile din Consiliul European

Antonescu: Este posibil să adoptăm o rezoluţie privind poziţia României în discuţiile din Consiliul European
Sursa foto: Foto: mediafax
19 Noi 2012   •   16:28

Crin Antonescu a declarat că în şedinţa plenului reunit în care premierul se va adresa Parlamentului, este posibil să fie adoptată o rezoluţie privind poziţia României la Consiliul European. Liderul PNL a declarat că documentul nu-l obligă juridic pe şeful statului, scrie Mediafax.

"Vom avea o şedinţă a Birourilor Permanente, deseară, la ora 19.00, în care vom discuta şi probabil - asta intenţionăm să propunem - vom avea o şedinţă comună a Camerelor reunite mâine, pentru ca premierul să se adreseze în legătură cu poziţia României în privinţa bugetului european multianual şi să avem o dezbatere pe acest subiect" , a declarat Antonescu.

"Este posibil şi asta, plenul Parlamentului este suveran evident în asemenea domeniu şi probabil că în urma dezbaterilor, dacă se conturează o poziţie care să fie... să capete forma unei rezoluţii, şi asta este posibil".

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că a solicitat Parlamentului să prezinte punctul de vedere oficial al Guvernului cu privire la negocierile din cadrul UE.

"Parlamentul European a dat un mandat în sensul a ceea ce solicităm şi noi. Parlamentele statelor membre la fel fac, doamna cancelar Merkel de fiecare dată discută după ce are un mandat din partea Bundestag-ului. Şi în România, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului şi să aibă în cele din urmă un mandat comun. Dacă preşedintele Băsescu ţine sau nu cont, asta e deja problema domniei sale" , a spus Ponta.



×
Subiecte în articol: rezolutie lider PNL Victor Ponta
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close