Antena 3 CNN Politică Antonescu: Îl încurajez pe premier să reziste şantajului UDMR în cazul UMF Târgu Mureş

Antonescu: Îl încurajez pe premier să reziste şantajului UDMR în cazul UMF Târgu Mureş

Antonescu: Îl încurajez pe premier să reziste şantajului UDMR în cazul UMF Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Mar 2012   •   16:57

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că îl încurajează public pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu să reziste şantajului făcut de UDMR în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, potrivit Mediafax.

"Probabil că acest şantaj se va duce asupra PDL şi asupra prim-ministrului, pentru că până la urmă o hotărâre de Guvern este semnată de prim-ministru. Eu îl încurajez public pe prim-ministru să reziste acestui şantaj şi, dacă va rezista, ceea ce sper că va face, voi fi primul care să salute atitudinea sa", a spus Antonescu.

Întrebat dacă ar susţine un guvern minoritar, care ar rămâne după părăsirea coaliţiei de către UDMR, ca urmare a acestui gest, Antonescu a răspuns negativ.

"Nu voi susţine un guvern minoritar, doar voi saluta. De la salut şi până la susţinerea unui astfel de Guvern, nu, e mult", a spus el.

Vicepremierul Marko Bela afirma recent că alegerile de la UMF, în urma cărora a fost desemnat rector Leonard Azamfirei, nu au fost recunoscute de Ministerul Educaţiei, spunând că intenţionează să iasă din Guvern dacă Legea Educaţiei nu e respectată la UMF.

El declara că Legea Educaţiei, care prevede, printre altele, "anumite schimbări la universităţile multiculturale, şi anume obligaţia transferului dreptului de decizie către cadrele didactice maghiare, în cazul învăţământului în limba maghiară", nu poate fi aplicată selectiv.

Citeşte şi Marko Bela ameninţă cu părăsirea coaliţiei de guvernare. Ce gest al PDL a deranjat UDMR-ul.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close