Antena 3 Politică Antonescu, în căutarea visului american: ?Mi-ar plăcea să avem un preşedinte de etnie maghiară sau ţigan?

Antonescu, în căutarea visului american: ?Mi-ar plăcea să avem un preşedinte de etnie maghiară sau ţigan?

01 Sep 2009   •   16:07
Antonescu, în căutarea visului american: ?Mi-ar plăcea să avem un preşedinte de etnie maghiară sau ţigan?
Sursa foto: Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu continuă să pună în practică strategia de creare a imaginii tipice de candidat american pe tărâm mioritic. Aflat în turneu prin secuimea bătută deja la pas de actualul şef de stat şi posibil contracandidat, Traian Băsescu, liderul liberal a declarat că i-ar plăcea ca România să se transforme pe viitor într-o ţara capabilă să accepte un ?Obama? maghiar sau rom la Cotroceni, un scenariu considerat perfecţiunea democraţiei.
Întrebat dacă i se pare posibil ca, în viitor, România să aibă un preşedinte de etnie maghiară, Antonescu a arătat că i-ar plăcea să vadă transpusă o asemenea idee în realitate chiar dacă e conştient că nu se va întâmpla acest lucru în următoarele mandate.
"Mi-ar plăcea să credem cu adevărat că suntem în situaţia în care, teoretic, România poate să aibă şi un preşedinte de etnie maghiară, ţigan sau ce vreţi dumneavoastră?, a afirmat liderul PNL.
În opinia lui Antonescu, o aseemenea situaţie ar înseamna că se va ajunge, din punct de vedere mental, la nivelul Statelor Unite, care au un preşedinte de culoare, "ales cu entuziasm de majoritatea albă".
"Asta înseamnă, într-un anumit sens, o perfecţiune a democraţiei", a apreciat Antonescu, recunoscând însă, că nu crede că în următoarele mandate se va întâmpla acest lucru în România.
Preşedintele PNL a dat ca exemplu cazul udemeristului Gyorgy Frunda, care a candidat de câteva ori şi pe care l-a respectat ca pe oricare alt candidat şi a fost atent la ceea ce spune, chiar dacă ştia că nu are şanse să fie ales preşedinte.
"Mie mi-ar plăcea să putem ajunge la etapa în care, indiferent de etnie, măcar Varujan Vosganian, armean fiind, să aibă şanse la Preşedinţia României. Ar fi un semn de maturitate democratică?, a conchis preşedintele PNL.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close