Antena 3 CNN Politică Antonescu: În USL nu s-a stabilit dacă referendumul pentru Constituţie va fi în două zile

Antonescu: În USL nu s-a stabilit dacă referendumul pentru Constituţie va fi în două zile

Antonescu: În USL nu s-a stabilit dacă referendumul pentru Constituţie va fi în două zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Feb 2014   •   11:47
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că la nivelul USL nu s-a stabilit până în prezent dacă referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc pe parcursul a două zile, precizând că declaraţiile anterioare ale liderilor USL precizau posibilitatea, şi nu o decizie în acest sens. 
 
"În conformitate cu Legea referendumului, data trebuie stabilită de către Parlament. Nu suntem în acea fază, suntem abia la începutul acestui parcurs", a susţinut Antonescu, potrivit Mediafax
 
El a declarat că în declaraţiile de la sediul USL s-a făcut referire la posibilitatea organizării referendumului pe parcursul a două zile, şi nu despre o decizie.
 
"S-a vorbit despre faptul că toate prevederile şi toate recomandările atât ale Comisiei de la Veneţia, cât şi ale Curţii Constituţionale din România permit şi varianta cu două zile. Vom vedea", a mai afirmat Antonescu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, duminică seară, după şedinţa USL, că la nivelul Uniunii s-a decis ca euroalegerile să aibă loc duminică, 25 noiembrie.

Întrebat când se va organiza referendumul pentru Constituţie, Ponta a răspuns că acest lucru este decis de către Parlament.
 
Crin Antonescu declara, în 13 ianuarie, după o şedinţă a USL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Victor Ponta, că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu europarlamentarele.
 
De asemenea, premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă USL are în vedere desfăşurarea referendumului de revizuire a Constituţiei pe parcursul a două zile.
 
"Conform ultimei decizii a Curţii Constituţionale, care tocmai asta a sugerat, că este necesară o prezenţă cât mai importantă...şi da, în mod normal organizăm sâmbătă şi duminică", afirma Ponta.

 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Constitutie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close