Antena 3 CNN Politică Antonescu: Ne dorim ca liberalii să dea un preşedinte al României

Antonescu: Ne dorim ca liberalii să dea un preşedinte al României

Antonescu: Ne dorim ca liberalii să dea un preşedinte al României
Sursa foto: lideri PNL
18 Mar 2009   •   09:34

Lupta pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal se va decide în această săptămână, în cadrul Congresului formaţiunii, dintre Crin Antonescu şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Pe ultima sută de campanie, Crin Antonescu susţine că epoca ?Călin este un capitol dacă nu încheiat, atunci măcar cota care nu poate fi depăşită. Ştim foarte bine ce se poate şi ce nu se poate cu Călin. Crin este o posibilitate, o noutate, un risc, dar, cred eu, în principal o şansa. Pentru Partidul Naţional Liberal este important să caute formulele prin care să spargă o anumită etichetă care i s-a pus, să spargă un anumit blocaj în accesul la o bună parte din propriul electorat, o formulă prin care să poată reintra repede şi eficace în zona de electorat urban, mai ales în marile oraşe, să recupereze terenul pierdut?, declara acesta pentru Gardianul.

Întrebat despre lucrurile pe care are să le reproşeze lui Tăriceanu, actualul vicepreşedinte spune că persoanele decizionale pot fi acuzate de ?o discrepanţă foarte mare între realitatea guvernării şi imaginea pe care guvernarea a reuşit să o construiască. În al doilea rând, o atitudine cel puţin neinspirată şi a premierului, şi a echipei sale în raport cu presa, în general. Cred că s-a pornit de la ideea greşită că cine îl atacă sau îl critică pe Traian Băsescu trebuie să devină automat un susţinător al lui Călin Popescu-Tăriceanu şi s-a dovedit că nu e aşa?. De asemenea, Antonescu nu apreciază ?rezultatele foarte modeste în ceea ce priveşte reforma justiţiei, pentru că asta nu era misiunea preşedintelui, ci a executivului?.

Referitor la o eventuală cursă prezidenţială contra lui Băsescu, Antonescu crede că aceasta este de natură să mobilizeze, să puna pe picioare PNL, să-l trezească din uşoara derută în care a intrat după ce a părăsit guvernarea, dar foarte uşoară şi cred că va da o şansă acestui partid care n-a avut niciodată un candidat propriu la Preşedinţie să se bată într-un mod real. În legătură cu eventualul eşec, va trebui să stabilim ce înseamnă eşec. Bineînţeles că ne dorim să şi câştigăm această cursă. Ne dorim ca liberalii să dea un preşedinte României. Dar mai este şi o miză subsecventă, şi anume ca din candidatura respectivă PNL să capitalizeze, să contabilizeze foarte mult din punct de vedere electoral.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close