Antena 3 CNN Politică Antonescu nu exclude o colaborare cu UDMR după alegerile parlamentare

Antonescu nu exclude o colaborare cu UDMR după alegerile parlamentare

Antonescu nu exclude o colaborare cu UDMR după alegerile parlamentare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    23 Noi 2012   •   07:52

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu exclude o colaborare cu UDMR după alegerile parlamentare şi spune că Uniunea este un partener cu care se poate negocia.

''Pentru a face o majoritate de două treimi, dacă nu o avem, sigur că putem să apelăm la UDMR. Sunt nişte nuanţe şi nu vreau să le dezvolt. Pentru că, în principiu, noi am spus şi le cerem votul românilor în aşa fel încât să facem un guvern USL, să nu depindem de alţii, chiar dacă îi tratăm cu prietenie, cu democraţie'', a declarat Crin Antonescu, joi, la un post TV, potrivit Agerpres.

Totodată, Antonescu a ţinut să sublinieze că USL tratează cu foarte mare atenţie raporturile cu UDMR.

''Am spus că nu vom face guvern cu UDMR-ul şi acum nu dorim să facem, dorim să luăm voturi, încât să facem singuri guvernul. Numai că tratăm cu foarte mare atenţie raporturile cu UDMR-ul, pentru că (...) USL e de fapt o mare alianţă şi, la ceea ce încercăm noi să angajam ca proiect, nu doar pentru patru ani, chiar dacă nu vom rămâne împreună la guvernare, nu strică deloc ca UDMR-ul, care are anumite valenţe, să fie la guvernare sau nu, dar să fie un partener în construcţia acestui proiect'', a spus copreşedintele USL.

Referitor la faptul că cetăţenii maghiari nu s-au prezentat la referendumul pentru demiterea preşedintelui, Antonescu a precizat că aceştia aveau dreptul să stea acasă, dar a catalogat ca ''puţin ciudată'' atitudinea UDMR, ''pentru că unii dintre ei au votat suspendarea, dar nimeni nu a făcut campanie de prezenţă la vot''.

Crin Antonescu a mai spus că este de părere că Uniunea Social Liberală va obţine la alegerile parlamentare un scor de 55-58% şi că un rezultat sub 50% ar însemna un eşec.





×
Subiecte în articol: Crin Antonescu alegeri parlamentare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close