Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu există posibilitatea ca din USL să se desprindă ceva

Antonescu: Nu există posibilitatea ca din USL să se desprindă ceva

Antonescu: Nu există posibilitatea ca din USL să se desprindă ceva
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    11 Dec 2012   •   09:32

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat luni seară, la Anetna 3, că avea cunoştinţă de discuţiile cu UDMR, punctând că nu există posibilitatea să se desprindă ceva din USL.
   
"Este important de ştiut că premierul nu a inventat aseară domne ce ar fi să încep eu să abordez problema cu UDMR-ul aşa. Este un lucru care era convenit şi de care aveam ştiinţă. Nu din teama că este insuficientă majoritatea noastră sau că Băsescu ar face o altă majoritate, nu are cum să o facă", a afirmat Antonescu, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"
   
Liderul PNL a subliniat că USL nu încearcă să forţeze o majoritate. "Nu există nicio şansă şi în legătură cu acest episod, de fapt cu declaraţia sau cu cuvintele pe care premierul le-a spus aseară în prima sa declaraţie vreau să fac nişte precizări  pentru că am văzut în chip firesc că numeroşi analişti, jurnalişti au dezvoltat tot felul de ipoteze şi vreau să-i scot din nelămurire dacă pot să o fac. Această declaraţie pe care premierul a făcut-o, spiritul ei, ideea ei este un lucru de care eu şi nu numai eu aveam cunoştinţă, lucru pe care îl asumăm în comun", a precizat co-preşedintele USL.
  
Preşedintele PNL a afirmat că nu există posibilitatea ca din USL să se desprindă ceva.
   
"Băsescu a dat de cineva, de noi aceşti câţiva oameni care avem două trăsături: nu ne-a putut şantaja şi speria pe niciunul dintre noi, nu ne-a putut păcăli, nu ne-a putut dezbina pentru că suntem oameni care am avut încredere unii în alţi. Speranţa că cineva din USL, că o parte dintr-un partid, că un partid s-ar putea duce pe alte construcţii ale lui Traian Băsescu cu nu ştiu cine este absolut iluzorie. Nu există nicio posibilitate, sub nicio formă, ca din USL să se desprindă ceva, un număr de oameni, cât de cât semnificativ, nu ştiu zece oameni, nu există această posibilitate şi nu există posibilitatea ca cineva în interiorul USL să fie convins că altcineva trebuie să fie prim-ministru. Asta este exclus. Şi domnul Băsescu şi consilierii săi în loc să aprecieze în loc cât de alb sau negru pot să fiu eu la faţă într-o seară ar face bine să le intre în căpuşor acest lucru că nimeni nu-şi permite să-şi bată joc de opţiunea a milioane de români ca să intre în vreo intrigă a lui Traian Băsescu, dacă nu am intrat în 2009, în 2010, în 2011 când a fost cumplit de greu să-i ţinem pe oamenii noştri strânşi împreună, să armonizăm această construcţie, să depunem nişte candidaturi, să împăcăm nişte orgolii, cum ar putea Traian Băsescu să ne dezbine? Este exclus", a subliniat el.
   
Antonescu a mai explicat că UDMR este recunoscută ca reprezentând comunitatea maghiară din România, motiv pentru care este important să se poate discuţii cu această formaţiune.
   
La rândul său, premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a spus că Uniunea nu are nevoie de UDMR pentru a avea majoritate constituţională. 

"Eu am înţeles o mare parte din votul dat ieri şi ca un vot dat pentru o altfel de Românie. Dacă rămânem doar ca să ne răzbunăm şi dacă folosim cei 67% să ne răzbunăm vor urma alte răzbunări împotriva noastră, iar eu consider că atunci când câştigi o victorie de acest fel trebuie să nu repeţi greşelile celor dinaintea ta. Mi-e foarte clar că USL nu are nevoie de UDMR ca să aibă nici măcar majoritate constiuţională. O să fac tot ce ţine de mine şi o să-mi asum orice risc şi orice responsabilitate pentru ca în România să fie mai puţin război între USL şi PDL, USL şi UDMR, Ardeal şi Bucureşti, Oltenia şi Moldova", a spus Ponta.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei".

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close