Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu există posibilitatea să facem sesiune extraordinară pentru Constituţie

Antonescu: Nu există posibilitatea să facem sesiune extraordinară pentru Constituţie

Antonescu: Nu există posibilitatea să facem sesiune extraordinară pentru Constituţie
de S.T.    |    25 Iun 2013   •   15:02

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că nu există posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe tema Constituţiei, informează Mediafax.

Întrebat dacă există posibilitatea să se convoace o sesiune extraordinară după 4-5 iulie, când se va discuta  proiectul de revizuire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, Antonescu a răspuns: "Nu, pentru că proiectul odată finalizat intră în procedurile respective, în funcţie eventual de observaţii ale CC sau ale Consiliului Legislativ".
   
Antonescu a spus că CC nu se pronunţă decât în privinţa respectării limitelor revizuirii, care au fost respectate de Comisia de revizuire.
   
"Eu nu văd, ca preşedinte al Comisiei, ce obiecţii de fond ar putea apărea, pentru că în ce priveşte Curtea, ea are a se pronunţa în raport cu limitele revizuirii şi fără niciun fel de îndoială limitele revizuirii au fost respectate. Nu ne aflăm în faţa unui proiect de lege obişnuit, care este judecat de Curte în raport cu o Constituţie în vigoare. Evident că aici nu ai alt reper decât limitele revizuirii şi în sensul acesta nu cred să fie probleme", a spus Antonescu.
   

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu presedintele Senatului
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close