Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu există un plan al USL de suspendare a lui Băsescu, pentru că nu a încălcat Constituţia

Antonescu: Nu există un plan al USL de suspendare a lui Băsescu, pentru că nu a încălcat Constituţia

Antonescu: Nu există un plan al USL de suspendare a lui Băsescu, pentru că nu a încălcat Constituţia
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    02 Noi 2012   •   20:58

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu exisă un plan pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, nici înainte şi nici după alegeri, pentru că şeful statului nu a încălcat Constituţia, informează Mediafax.

Totuşi, a subliniat copreşedintele USL, dacă Băsescu ar refuza un premier de la USL după câştigarea alegerilor, atunci o a treia suspendare va avea loc imediat.

Întrebat cum comentează afirmaţii recente ale liderului-fondator al PC Dan Voiculescu, privind necesitatea suspendării preşedintelui, Antonescu a răspuns că şi el consideră că ar fi bună suspendarea, dar într-un stat de drept regulile trebuie respectate, adică preşedintele trebuie suspendat doar când încalcă Legea fundamentală.

Liderul PNL a mai spus că el nu are o obsesie privind suspendarea lui Traian Băsescu.

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, vineri, că din vară şi până în prezent nu au apărut motive care să justifice declanşarea unei noi proceduri de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, referindu-se la ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Băsescu, că "mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara".

Tot miercuri, premierul Victor Ponta a spus că nu crede că Uniunea Social Liberală va demara un nou proces de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful PSD a mai declarat, luni, că este de acord cu Crin Antonescu atunci când acesta a spus că nu va fi cazul unei noi suspendări a lui Traian Băsescu, el arătând că, în situaţia în care USL va câştiga peste 50%, numirea premierului USL e singura soluţie de stabilitate.

Ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Băsescu a fost lansată de preşedintele-fondator al PC, Dan Voiculescu.

Luni, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, vorbea despre o a treia suspendare a preşedintelui şi spunea că 10 decembrie ar trebui să fie data la care Traian Băsescu nu va mai şef de stat. "Data de 10 decembrie trebuie să fie ziua în care Traian Băsescu nu mai e preşedintele României. (...) Cred că 9 decembrie poate fi ziua când românii merg la vot să-şi aleagă parlamentarii şi să poată vota şi pentru demiterea lui Băsescu".





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close