Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu mai participăm la consultări de formă ale lui Băsescu

Antonescu: Nu mai participăm la consultări de formă ale lui Băsescu

Antonescu: Nu mai participăm la consultări de formă ale lui Băsescu
Sursa foto: crin antonescu
06 Noi 2009   •   01:40

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, dacă şeful statului va mai organiza alte consultări de formă, liberalii nu vor mai participa, menţionând că a fost surprins neplăcut de faptul că Traian Băsescu nu se grăbeşte în a rezolva criza politică.
"Dacă mai au loc nişte consultări de formă, nu mai participăm la ele. I-am spus preşedintelui foarte clar care sunt punctele noastre de vedere şi, dacă îl interesează, ne caută. Ce m-a surprins neplăcut este că domnul Băsescu nu se grăbeşte. După ce ne-a vorbit despre cât de dramatic e faptul că nu avem un guvern, după ce n-a dat nici în seara asta niciun motiv împotriva lui Iohannis, ne-a spus că va mai dura până mai face un tur de consultări", a afirmat Crin Antonescu, la Antena 3.
El a susţinut că Traian Băsescu i-a lăsat la consultări sentimentul unui preşedinte care este conştient că ar putea să nu mai ocupe această funcţie după alegeri.
"Pentru mine şi pentru colegii mei, Traian Băsescu nu mai e fermecător de mult. Sentimentul meu este că am întâlnit un preşedinte perfect conştient că e foarte posibil să nu mai fie preşedinte după 6 decembrie şi nu spun asta din raţiuni electorale. Sentimentul cu care ne-am despărţit şi afirmaţia preşedintelui cu care ne-am despărţit este că e bine să ne mai gândim sau că domnia sa se mai gândeşte. I-am spus foarte clar care sunt lucrurile la care nu mai am de ce să mă gândesc şi a evocat posibilitatea unui tur suplimentar de consultări", a spus Antonescu.
El a subliniat că preşedintele nu a dat nicio altă soluţie, ci doar s-a opus propunerii lui Iohannis ca premier.

"Însă nu ne-a dat vreo altă soluţie. S-a opus doar soluţiei Iohannis, cel puţin până la un punct", a spus Crin Antonescu, menţionând că, referitor la "coaliţia Grivco", i-a spus acestuia "că poate numi coaliţia cum vrea", dar asta ar însemna să înceapă şi el să-l numească "preşedintele de la Golden Blitz", dar că nu este normal aşa.

El a făcut şi precizări legate de episodul în care, la întâlnirea de joi de la Cotroceni, şi-au mărturisit neîncrederea reciprocă.

"Faptul că domnia sa n-are încredere în, nu ştiu, Iliescu, Antonescu, Geoană, Voiculescu, n-are relevanţă, pentru că nici eu nu am încredere nicio clipă în domnia sa. A ripostat şi a spus: ŤNici eu nu am încredere în dumneavoastră!ť, dar i-am spus: ŤDa, tocmai asta e, nu avem încredere, dar avem un raport insitituţional şi e bine să lăsăm anecdotica asta pentru campania electorală, cu Grivco şi cu altcevať", a menţionat Antonescu.

Antonescu a subliniat, în privinţa unei eventuale alianţe politice cu Traian Băsescu şi PDL, că "povestea e încheiată definitiv între Traian Băsescu şi PNL", iar "PDL este ultima opţiune pentru PNL".

Pe de altă parte, Crin Antonescu a menţionat, în contextul unei discuţii despre confruntarea din 2004 între Traian Băsescu şi Adrian Năstase, că i-ar da din nou "votul" lui Băsescu , "chiar ştiind ce va urma", explicând acest gest prin faptul că nu l-ar fi ales pe Năstase.

Şeful statului a avut joi consultări pe tema desemnării premierului cu reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, grupului parlamentar al independenţilor, UDMR, PNL, PSD-PC şi PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close