Antena 3 CNN Politică Antonescu: Ordonanţa privind referendumul e absolut aiuritoare

Antonescu: Ordonanţa privind referendumul e absolut aiuritoare

Antonescu: Ordonanţa privind referendumul e absolut aiuritoare
01 Oct 2009   •   08:02

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că OUG prin care Parlamentul e obligat să se pronunţe în 20 de zile pe tema referendumului este "absolut aiuritoare", anunţând că liberalii vor sesiza Avocatul Poporul pentru neconstituţionalitate.

"Vine o ordonanţă absolut aiuritoare în această după-amiază a Guvernului Boc, în care se impune Parlamentului ce să facă, ordonanţă evident anticonstituţională. Facem ce putem, sesizăm Avocatul Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate pentru că nu poate Guvernul să dea o ordonanţă care să afecteze regimul de funcţionare a unei instituţii fundamentale", a susţinut Crin Antonescu.

El a susţinut că "Guvernul este în calitatea lui de putere executivă într-o postură în care nu poate prescrie sau modifica modul de funcţionare al Parlamentului".

"Acţionăm în această privinţă", a mai spus liderul PNL.

Guvernul a modificat, cu avizul negativ al MAI, legislaţia în vigoare, stabilind ca Parlamentul să fie obligat în 20 zile să răspundă favorabil solicitării preşedintelui de organizare a unui referendum, în caz contrar şeful statului având dreptul să emită decretul pentru referendum
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close