Antena 3 CNN Politică Antonescu pare să se fi răzgândit în privinţa cedării Ministerului Justiţiei către PSD

Antonescu pare să se fi răzgândit în privinţa cedării Ministerului Justiţiei către PSD

Antonescu pare să se fi răzgândit în privinţa cedării Ministerului Justiţiei către PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Apr 2013   •   17:58

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că partidul său ar fi fost dispus să cedeze PSD postul de ministrul al Justiţiei, dacă numirea procurorilor se făcea în varianta rapidă, cu Laura Codruţa Kovesi la DNA.

"Am precizat de ieri şi am spus că, dacă premierul va face numirile în calitate de ministru al Justiţiei, dacă doamna Kovesi va fi printre ele, e posibil să luăm în discuţie ca PNL să renunţe la Ministerul Justiţiei. Nu a fost vorba de troc.

Dacă lucrurile se clarifică, premierul nereuşind să rezolve în urgenţă cazul de numire a procurorilor, are nevoie de cineva la Ministerul Justiţiei, ministerul este în responsabilitatea PNL, mâine vom face şi propuneri, vom lua şi decizii pentru a desemna o propunere de ministru din partea PNL care îşi va asuma şi responsabilitatea de a face propunerile respective", a declarat, marţi, copreşedintele USL, Crin Antonescu.

Şeful liberalilor a spus luni, că dacă ministrul interimar al Justiţiei Victor Ponta o va propune pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, PNL ar putea ceda către PSD Ministerul Justiţiei.

Informaţia că premierul Victor Ponta ar numi-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA a stârnit reacţii în PNL. Ce face PNL, dacă Ponta o numeşte pe Kovesi la şefia DNA? Vezi răspunsul lui Antonescu

Citeşte şi Radu Tudor explică diferenţele dintre Frunzăverde - Stănişoară şi Kovesi: "Dacă premierul înţelege, e bine. Dacă nu..."

Antonescu: Legal, Chiuariu mai poate fi ministru al Justiţiei, dar nu dorim această variantă






×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close