Antena 3 CNN Politică Antonescu: Parlamentul nu va reveni asupra deciziei privind reducerea pragului la referendum

Antonescu: Parlamentul nu va reveni asupra deciziei privind reducerea pragului la referendum

Antonescu: Parlamentul nu va reveni asupra deciziei privind reducerea pragului la referendum
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iun 2013   •   14:18
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, afirmă că Parlamentul nu va reveni asupra deciziei privind reducerea pragului la referendum, punctând că preşedintele Traian Băsescu are dreptul constituţional să retrimită proiectul legislativului dacă decide în acest sens, conform Agerpres.
 
"Este dreptul domniei sale (n.r. dacă decide să retrimită la Parlament proiectul). Parlamentul, pot să vă spun, nu va reveni asupra acestei decizii şi vom străbate calendarul pe care legea, Constituţia, îl impune. Cu posibile întârzieri", a declarat Antonescu, sâmbătă seara, într-o emisiune televizată
 
Liderul PNL a mai subliniat că Parlamentul va fi unul bicameral, arătând că Opoziţia nu ar trebui să se "scandalizeze". 
 
"Acesta a fost votul în comisie. Vom vedea care va fi votul plenului Parlamentului, vom vedea care va fi votul cetăţenilor. Eu ştiu următorul lucru: noi, cei din USL, am candidat spunând foarte clar că vrem să modificăm Constituţia, că vrem să păstrăm Parlament bicameral - oamenii ne-au dat votul. Vom vedea după aceea. Nu cred că este ceva care să scandalizeze Opoziţia sub aspectul procedurii", a arătat el. 
 
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri că nu este de acord cu scăderea pragului de validare a unui referendum la 30%, punctând că va reacţiona pe acest subiect în curând. 
 
"Vă asigur că şi eu voi reacţiona şi nu sunt de acord cu un cvorum de 30% . Şi o să vedeţi cum şi nu e departe momentul în care reacţionez", a declarat Traian Băsescu. 
 
Şeful statului s-a pronunţat pe această temă şi joi seară, când a spus că România nu este încă o ţară în care populaţia să aibă "nivelul de gândire democratică" care să permită validarea de referendumuri cu un prag de sub 50%. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close