Antena 3 CNN Politică Antonescu: Pârvulescu va fi coordonator al Forumului constituţional, iar finanţarea ar putea veni de la bănci

Antonescu: Pârvulescu va fi coordonator al Forumului constituţional, iar finanţarea ar putea veni de la bănci

Antonescu: Pârvulescu va fi coordonator al Forumului constituţional, iar finanţarea ar putea veni de la bănci
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    18 Feb 2013   •   19:33

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat, luni, desemnarea în unanimitate la nivelul Comisiei de revizuire a Constituţiei a politologului Cristian Pârvulescu drept coordonator al Forumului constituţional.

Liderul PNL a anunţat că în cazul înfiinţării Forumului constituţional de către Comisia pentru revizuirea Constituţiei a fost întrunit votul unanim al membrilor acestui for, inclusiv pentru desemnarea lui Cristian Pârvulescu în fruntea forumului.

Antonescu a spus însă că finanţarea dezbaterilor s-ar putea realiza din sponsorizări de la bănci.

"Există nişte cheltuieli de natură logistică pentru ca aceste lucrări să se poată desfăşura, mai ales la amploarea pe care am descris-o şi pe care şi domnul profesor Pârvulescu şi-o doreşte. Vor trebui găsiţi nişte bani, de la Senat e mai dificil pentru că avem capitolele bugetare votate, o să vedem Guvernul dacă are vreo posibilitate. Există posibilitatea evocată de domnul profesor Pârvulescu, chiar a unor sponsorizări, pe care acest forum în fond să le poată găsi la instituţii cu dare de mână, cum ar fi să zicem băncile şi care, de ce nu, ar putea să sprijine acest efort de maxim interes public", a răspuns preşedintele Senatului.

Şeful Senatului a menţionat, în ceea ce priveşte calendarul pentru finalizarea proiectului de revizuire, că obiectivul este jumătatea lunii mai, iar un vot în plen să fie acordat înainte de vacanţa parlamentară din vară.

Antonescu a adăugat că în chestiunea tezelor rezultate din referendumul din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari, USL reiterează faptul că nu susţine această variantă.

"Poziţia USL, am discutat-o încă o dată astăzi la întrunirea conducerii Uniunii, este foarte clară: două Camere ale Parlamentului, reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de deputaţi, maximum 100 de senatori", a afirmat preşedintele Senatului.

De asemenea, Antonescu a precizat că, în ceea ce priveşte pragul minim de prezenţă la urne la referendumul de revizuire a Constituţiei, susţine ideea ca acesta să scadă la 30%.




×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close