Antena 3 CNN Politică Antonescu: Pe Becali l-am luat pentru voturi, nu pentru bani. Îşi va plăti doar campania lui

Antonescu: Pe Becali l-am luat pentru voturi, nu pentru bani. Îşi va plăti doar campania lui

Antonescu: Pe Becali l-am luat pentru voturi, nu pentru bani. Îşi va plăti doar campania lui
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Oct 2012   •   19:12

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că omul de afaceri George Becali a fost primit în PNL pentru voturile pe care acesta le-ar aduce USL şi nu pentru o înţelegere financiară, menţionând că acesta îşi va plăti doar propria campanie şi partidul nu a luat niciun leu de la el, informează Mediafax.

"Acordul nostru cu domnul Becali este următorul: noi oferim - şi este un acord pe care domnul Becali ni l-a propus, pe care noi l-am analizat şi pe care am decis, nu eu, Antonescu, sau Rareş Mănescu, ci forurile cele mai largi ale partidului şi apoi ale USL să-l acceptăm. Domnul Gigi Becali are un electorat, are o zonă de comunicare care este chiar mai mare decât electoratul său. Atâta vreme cât Gigi Becali îşi asumă programul, intenţiile, valorile USL şi atâta vreme cât respectăm împreună nişte reguli, noi am decis că putem fi împreună la aceste alegeri"
, a spus preşedintele PNL.
   
El a susţinut că nu a văzut de ce un personaj ca George Becali, "pitoresc, contestat cu lucruri discutabile, nu putea fi primit", atâta timp cât nu are probleme majore în justiţie, iar USL se defineşte ca o alianţă deschisă. Antonescu a anunţat că Becali va candida pentru un mandat de deputat în Sectorul 6.
   
"În USL şi PNL sunt mulţi alţi oameni care sunt contestaţi, eu sunt unul dintre ei (...) Atâţia alţii, aş putea să merg spre extremă şi să spun că nu prea cunosc politician liberal sau neliberal care să nu fie contestat, care să nu fie acuzat, care să nu fie ironizat, care să nu fie tratat de sus de către o mână de înţelepţi"
, a mai spus preşedintele PNL.
   
El a ţinut să sublinieze că "nu a fost vorba şi nu va fi vorba de nicio înţelegere de natură financiară între PNL, între mine ca preşedinte, între Rareş Mănescu ca preşedinte al organizaţiei care i-a dat acest loc lui Gigi Becali şi domnia sa". "Noi nu avem nicio treabă cu banii în această relaţie cu Gigi Becali, absolut niciuna. Că Gigi Becali, sigur, îşi va finanţa în limitele legii propria campanie în colegiul său, asta e ceva normal, dar nu există niciun leu între PNL, între mine sau oricine altcineva şi Gigi Becali", a mai susţinut Antonescu.
   
În ceea ce priveşte contestarea lui Becali de către Ludovic Orban, preşedintele PNL a afirmat că acesta s-ar afla într-o relaţie veche de prietenie cu omul de afaceri.

"Eu cred că Ludovic Orban este un luptător politic ca şi George Becali, în fine. E un luptător suficient de versat ca să înţeleagă că noi vom cere tuturor cetăţenilor cu drept de vot să voteze toţi candidaţii USL. Sunt convins că o va face şi domnul Orban, să nu aveţi cumva impresia că între domnul Orban şi domnul Becali nu există o relaţie personală, dacă nu politică, mai veche şi până la urmă de amiciţie, nu vă luaţi după aparenţe. Nu m-ar mira să-l văd pe domnul Orban în campania dnului Becali şi viceversa şi aşa ar fi frumos, colegial şi potrivit"
, a susţinut liderul PNL.
   

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close