Antonescu: Pledez pentru stabilirea unui număr maxim de parlamentari. Cred că putem să ieşim cu o cifră de trei sute şi ceva

de G.S.    |    24 Mar 2013   •   12:34
Antonescu: Pledez pentru stabilirea unui număr maxim de parlamentari. Cred că putem să ieşim cu o cifră de trei sute şi ceva Foto: Agerpres

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, într-o emisiune televizată, că pledează pentru menţionarea în Constituţie a numărului maxim de parlamentari, care să se ridice la "trei sute şi ceva" pentru Camera Deputaţilor şi Senat.
   
"Noi putem să facem sau nu următorul lucru, nu e obligatoriu, ba chiar nu e uzual ca în Constituţie să fie stipulat numărul de parlamentari. Nimic nu ne interzice însă să o facem, şi eu cred că ar fi bine, eu voi pleda pentru asta, să avem precizat în Constituţie şi numărul maxim de parlamentari. Eu cred că aici putem să ieşim într-o cifră de trei sute şi ceva, Cameră plus Senat, pe varianta bicamerală, în aşa fel încât într-adevăr ceea ce este o dorinţă publică foarte clară, exprimată şi prin referendum, dar nu numai, şi anume de a avea un parlament mai puţin costisitor şi mai ales mai eficient, să se îndeplinească", a susţinut liderul PNL, conform Mediafax.
   
Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Camerei Deputaţilor, într-o scrisoare transmisă joi lui Valeriu Zgonea, să continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constituţiei transmis la Parlament în iunie 2011 şi care transpune rezultatele referendumului din 2009.

x close