Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL nu îşi schimbă poziţia faţă de Croitoru. Ne vom întâlni din politeţe

Antonescu: PNL nu îşi schimbă poziţia faţă de Croitoru. Ne vom întâlni din politeţe

Antonescu: PNL nu îşi schimbă poziţia faţă de Croitoru. Ne vom întâlni din politeţe
Sursa foto: crin antonescu
16 Oct 2009   •   02:39

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, că liberalii se vor întâlni din politeţe cu Lucian Croitoru dacă vor fi invitaţi şi îi vor spune că nu are calitatea de premier, adăugând că nu vor cădea "în capcana ordinară" a lui Băsescu cu Guvernul de uniune.

"Domnul prim-ministru desemnat Lucian Croitoru un om pe care nu-l cunosc şi asupra căruia nu doresc să emit vreo judecată de valoare, va avea o întâlnire cu noi, dacă o va solicita, pentru că aşa este civilizat, dar noi nu dăm acolo un concurs, nu facem angajări, deci nu are ce să ne schimbe decizia domnul Croitoru?, arăta Anonescu, care a subliniat că întâlnirea va avea loc pentru că aşa este politicos" .
În plus, a menţionat că PNL nu cade în "capcana ordinară" a preşedintelui Băsescu cu Guvernul de uniune naţională.

"Nu există însă niciun fel de dram de şansă ca poziţia PNL în privinţa desemnării unui premier să se schimbe. Nu avem cum să acordăm învestitura unui om pe care l-a trimis Traian Băsescu să facă Guvern, nu avem cum să intrăm în capcana ordinară a lui Băsescu cum că ar face un Guvern de uniune naţională, în care ne-ar mitui şi pe noi şi pe alţii cu două-trei-cinci-şase ministere. Aşa ceva este exclus. Întâlnirea cu domnul Croitoru este numai dintr-un minimun de civilizaţie democratică pe care înţeleg să-l respectăm", a apreciat Antonescu.

Liderul PNL menţiona că Lucian Croitoru, "asumând teoria preşedintelui că un prim-ministru se desemnează după bunul plac al acestuia şi după aceea pleacă prin oraş să-şi caute majoritate", demonstrează că el "e altceva decât Iohannis" şi că este un "instrument" al lui Băsescu.

"Domnul Croitoru îmi arată că e un om de casă din punct de vedere politic al lui Băsescu, gata să-i aplice teoriile şi ordinele exact ca domnul Boc, ceea ce domnul Iohannis nu a făcut deloc în raport cu partidele care l-au invitat, ceea ce face diferenţa între statutul de independent autentic al domnului Iohannis şi statutul domnului Croitoru. Croitoru ştie foarte bine că nu are susţinere politică, intră în acest joc ca instrument al lui Băsescu, sperând probabil în taină că un număr de parlamentar, sub formele de presiune şi ademenire ale Băsescu, i-ar putea da votul de învestitură şi s-ar pomeni cu un frumos punct în CV-ul personal şi anume acela de prim-ministru. În rest nu am nimic cu Croitoru, şi cred că nici domnul Croitoru cu noi"", a menţionat liderul PNL.

"Îi vom spune politicos lui Croitoru că, din punctul nostru de vedere, nu are pe fond calitatea de prim-ministru, îl vom informa în legătură cu acest lucru dacă va dori să ne viziteze, asta e tot. În legătură cu calificarea şi descalificarea lui Croitoru, cineva se poate descalifica numai dacă anterior a fost calificat ori nu e cazul lui Croitoru, care nu este din punct de vedere politic un personaj. Croitoru are un CV pare cât se poate de onorabil profesional, nu cel mai impresionant încât să ne fie impus ca lumina economică a României, dar din punctul de vedere politic nu există. Orice tehnocrat serios ar fi pus această problemă: "Domnule preşedinte, care este susţinerea parlamentară cu care să încep?", a menţionat Crin Antonescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close