Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL nu va participa la nici o guvernare, Băsescu încearcă ?o nouă păcăleală?

Antonescu: PNL nu va participa la nici o guvernare, Băsescu încearcă ?o nouă păcăleală?

Antonescu: PNL nu va participa la nici o guvernare, Băsescu încearcă ?o nouă păcăleală?
Sursa foto: Crin Antonescu
02 Sep 2009   •   13:19

Liberalii nu vor da curs semnalelor politice neoficiale primite privind o eventuală participare a lor la guvernare, pe care le consideră a manifestare a preocupării preşedintelui Băsescu "de a încerca o nouă păcăleală", a declarat miercuri, liderul PNL, Crin Antonescu, după reuniunea cu grupurile parlamentare ale acestui partid. Preşedintele liberal a mai precizat că până la alegerile prezidenţiale PNL nu va susţine nici un guvern format de actualele forţe politice.
"Am avut o reuniune a grupurilor parlamentare, completată cu o reuniune a Biroului Politic şi am discutat foarte multe lucruri care ţin de agenda parlamentară şi de contextul politic al acestor zile. S-a reiterat hotărârea ca PNL să nu participe la guvernare şi să nu susţină nici un guvern - cel existent sau altul al aceloraşi forţe politice - până la alegerile prezidenţiale", a spus Crin Antonescu.
Liderul PNL a arătat că această hotărâre a fost luată în unanimitate de întregul Birou Politic Central, de toţi senatorii şi deputaţii.
"Am simţit nevoia să facem încă o dată această precizare pentru că în aceste zile, probabil şi în zilele ce urmează există tot felul de zvonuri, diversiuni şi probabil şi tentative reale fie ale preşedintelui Traian Băsescu, fie ale altor lideri PDL sau PSD de a încerca o reformulare de guvernare. PNL rămâne foarte ferm în hotărârea sa de a nu participa la guvernare şi de a nu sprijini nici un guvern până la alegerile prezidenţiale", a spus Antonescu.
Liderul PNL a menţionat că există semnale politice primite nefocial, dar pe care le pun pe seama "încercării şefului statului de a face o nouă păcăleală înainte de alegeri".
"Există semnale politice care s-au dat, evident neoficial, şi cred că a existat şi există preocupare serioasă a preşedintelui Traian Băsescu de a încerca o nouă păcăleală înainte de finish-ul pentru alegerile prezidenţale. Nu, acest Guvern trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt şi trebuie să dea socoteală pentru modul în care îşi bate şi şi-a bătut joc de România de nouă luni încoace", a conchis liderul PNL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close