Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL va insista la Cotroceni ca preşedintele să-l desemneze pe Iohannis premier

Antonescu: PNL va insista la Cotroceni ca preşedintele să-l desemneze pe Iohannis premier

Antonescu: PNL va insista la Cotroceni ca preşedintele să-l desemneze pe Iohannis premier
Sursa foto: Crin Antonescu
05 Noi 2009   •   14:22

Delegaţia PNL va insista la consultările de la Cotroceni ca preşedintele Traian Băsescu să dea dovadă de responsabilitate şi să-l desemneze pe Klaus Iohannis premier, a afirmat joi, liderul liberal Crin Antonescu, el arătând că PSD, şi UDMR, şi minorităţile îşi susţin poziţia pro-Iohannis.
"Mandatul e cunoscut de multă vreme. Voi insista pe lângă preşedintele Traian Băsescu să dea dovadă de responsabilitate, să înţeleagă că putem avea de mai bine de o lună un guvern legitim, cu susţinere, cu depline capacităţi de acţiune, puteam avea de mai bine d e o lună un proiect de buget, poate chiar un buget adoptat, puteam avea de mai bine de o lună un partener oficial, cu depline puteri, de dialog cu FMI şi toate celelete instituţii internaţionale. Voi insista pe lângă preşedintele Traian Băsescu să desemenze ca prim-ministru pe Klaus Iohannis, o şansă pentru noi toţi de aieşi din această criză politică şi nu numai" a explicat Antonescu.
Preşedintele PNL a precizat că liberalii nu vor merge la Cotroceni împreună cu Iohannis şia subliniat că nu vor accepta un alt premier independent propus de şeful statului, dacă acesta nu va veni cu un argument plauzibil împotriva primarului Sibiului. Cât priveşte susţinerea UDMR şi PSD, liderul PNL a menţionat că ceilalţi parteneri de majoritate îşi menţin poziţiile. "N-am mai vorbit cu dânşii, pentru că poziţia mea şi a partidului nu e determinată de poziţia PSD şi a UDMR, dar după cât am văzut şi după cât apreciez, pornind de la premisa seriozităţii, şi PSD, şi UDMR, şi grupul minorităţilor îşi menţin această opţiune, această poziţie? a arătat Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close